Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

14. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio, GO Medijana

Druženje sa prizvukom stihova talentovanih učenika

Uoči „Devetog festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“, koji se u organizaciji Gradske opštine Medijana održava 21. marta, održana je pesnička radionica „Ko to ovde peva?“ u OŠ „Car Konstantin“.

Pesnička radionica „Ko to ovde peva?“ okupila je učenike Osnovne škole „Car Konstantin“ u Nišu, škole koja je na dosadašnjim pesničkim festivalima bila u vrhu prema osvojenim nagradama.

„Osnovna škola „Car Konstantin“ dala je i najviše pobednika literarnih konkursa u Nišu i šire. Zato je i upriličen susret talentovanih sadašnjih i bivših đaka ove škole koji su njen ponos, ponos festivala i Gradske opštine Medijana. Među njima su Slobodanka Mitrović, Aleksandra Pavlović, Marija i Ksenija Madić, Teodora i Viktorija Mišeljić, Luka Maksimović i drugi“, kažu organizatori.

Druženje sa prizvukom stihova talentovanih učenika održano je u okviru „Devetog festivala dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“, koji i ove godine organizuje najveća niška opština.

Prvi put ove godine kao najava za najveću učeničku pesničku i likovnu manifestaciju na jugu Srbije, biće održano šest pesničkih radionica. Cilj je da deca koja pišu i crtaju budu animirana da budu uspešnija u tome, a onoj koja ne znaju pokazati kako da izražavaju svoje misli i osećanja putem reči i slike.

Prvi susret učenika i pesnika pod nazivom „Oslobodi reč“ održan je u Osnovnoj školi „Ratko Vukićević“. Do početka festivala biće ih u osnovnim školama „Sveti Sava“ i „Dr Zoran Đinđić“ kao i na Dečjem odeljenju biblioteke „Stevan Sremac“ u Nišu.

Tradicionalni i jedinstveni „Deveti festival dečjeg stvaralaštva i stvaralaštva za decu“ biće održan 21. marta. Kao i ranijih godina u goste Gradskoj opštini Medijana dolaze zvučna pesnička imena i učenici, dobitnici festivalskih nagrada. Biće dodeljena i tradicionalna nagrada „Naisa“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage