Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

04. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Predavanja i takmičenje Microsoft-a i Peaksel-a u Nišu

Veliki je broj ljudi koji su strastveni ljubitelji igrica, da li na kompjuteru, mobilnom telefonu ili konzoli. Ali, znatno je manji broj onih koji uspeju da osmisle, kreiraju, stvore i plasiraju neku od igara. Kompanije Microsoft i Peaksel održaće na Elektronskom fakultetu u Nišu predavanja i radionice za ljubitelje gejminga, dok najkreativniji tim koji bude učestvovao na takmičenju očekuje nagrada - Sony Playstation 4.

Šestu godinu zaredom održava se Technology ‘n’ Trends konferencija na Elektronskom fakultetu u Nišu, ove godine posvećena razvoju igara. Prema rečima studenta Milana Milićevića, tokom dva dana održavaće se radionice, predavanja i takmičenja, uz aktivno učešće kompanija Microsoft i Peaksel.

„Cilj konferencije jeste da studentima, i generalno ljudima, približimo šta to kompanije danas rade, koje tehnologije koriste. Ove godine tema je Game Development, koja je jedna od najpopularnijih u e-industriji trenutno. Microsoft će držati predavanje na temu kako simulirati neke fizičke efekte u igricama poput magle, vatre, snega kroz sistem čestica, a drugog dana kompanija Peaksel drži predavanje kako baš da se vaša igra izdvoji u moru ostalih. Posle toga biće organizovano takmičenje gde će takmičari imati za cilj da naprave neku malu igricu koju će prezentovati, a oni će da odaberu pobednika koji dobija Sony Playstation 4 kao nagradu“, rekao je Milan Milićević.

Konferencija je pre svega namenjena studentima tehničkih fakulteta, ali mogu učestvovati i oni sa ili bez iskustva i znanja u pogramiranju i gejmingu. Za ove oblasti se, prema rečima studentkinje prve godine Elektronskog fakulteta Marije Janković, sve više interesuju i dame.

„Sam posao u kompanijama koje se bave programiranjem je jako privlačan, nudi dosta prakse, iskustva, a zarađuje se bukvalno iz stolice“, kazala je Marija Janković.

Učešće na T’n’T konferenciji koja se održava u četvrtak i petak, 6. i 7. aprila na Elektronskom fakultetu je besplatno, ali su mesta ograničena. Zato je neophodno da svi zainteresoavni do 4. aprila u ponoć popune aplikacionu formu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije