Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

18. 04. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Harmonika i klarinet donirani Muzičkoj školi, nedostaju klaviri

Zbog velikog broja učenika koji pohađaju Muzičku školu u Nišu, instrumenata je uglavnom nedovoljno, tvrdi direktor ove obrazovne ustanove. Iako su najpotrebniji klaviri, od novca koji je pre četiri meseca prikupljen na humanitarnom koncertu obezbeđeni su klarinet i harmonika.

Nakon što je na humanitarnom koncertu niške Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" proteklog decembra prikupljeno oko 100.000 dinara, đaci ove škole sada će moći da koriste novu harmoniku i klarinet. Ovo je značajna donacija, jer Muzičku školu pohađa puno đaka, pa instrumenata nikada dovoljno.

„Mnogo toga nam fali, prvenstveno klaviri. Oni su jako skupi, od 50 hiljada evra pa na gore. Škola nije imala đački instrument – dugmetaru harmoniku, a mi imamo i taj odsek, tako da će đaci sada imati jedan dobar instrument. A što se klarineta tiče njih nikada dovoljno jer imamo dosta učenika. Tako da nam svaki instrument kao poklon mnogo znači, a to ćemo i dokazati sa rezultatima koje će deca postizati zahvaljujući ovoj donaciji“, kaže direktor Muzičke škole Borivoje Mladenović.

Tradicionalni koncert, na kome su prikupljena sredstva za instrumente, organizovali su Studentski kulturni centar Niš i Rotarakt klub Niš.

„To je šesti koncert u našoj organizaciji. Ideja koncerta bila je da se pomogne mladim umetnicima grada, a nadamo se da će i oni svojim zalaganjem, radom i učenjem na ovim instrumentima možda jednog dana baš nastupiti na nekom od naših humanitarnih koncerata“, rekao je Slobodan Luković ispred Rotaract kluba.

Podsetimo, na humanitarnom koncertu održanom 3. decembra protekle godine pod sloganom "Davati je božanski, primati je ljudski" svirali su Bojana i Nikola Peković.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije