Home  |  Vesti  |  Obrazovanje  |  Akcija “Stop!, Svi na sport“ - za zdrav život i suzbijanje vršnjačkog nasilja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

27. 04. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Akcija “Stop!, Svi na sport“ - za zdrav život i suzbijanje vršnjačkog nasilja

U Čairu je u toku akcija “Stop!, Svi na sport“. U akciji učestvuju đaci preko 20 osnovnih škola, a cilj je, osim promovisanja zdravog načina života, i promocija pravih vrednosti.

U Čairu je u toku nadmetanje dece iz preko 20 osnovnih škola, u osam sportskih disciplina, a u okviru akcije “Stop!, Svi na sport“.
Oficir Policijske uprave u Nišu, Lidija Pavlović, kaže da su sve sportske discipline prilagođene uzrastu dece, a da se „kroz neke od igara, deca uče pravilima u saobraćaju, kako prepoznati vršnjačko nasilje, a samim tim i kako ga izbeći“.

Ona dodaje da su za najbolje ekipe predviđene i vredne nagrade, pa će, tako, za osvojeno prvo mesto, svi članovi ekipe dobiti tablete, a za drugoplasirane i trećeplasirane je predviđena sportska oprema“.
Osim promovisanja zdravog načina života kroz bavljenje sportom, i većeg provođenja vremena uz igru koja zahteva fizičke aktivnosti, akcenat je stavljen i na „edukaciju o njihovoj bezbednosti, odnosno o izazovima koji ih čekaju tokom odrastanja“.

Osnovci se nadmeću u odbojci, streličarstvu, atletici, gimnastici, igri memorije, slagalici, orijentiringu i vožnji rolera.
Organizator je Policijska uprava u Nišu u saradnji sa Sportskim savezom Niša a pokrovitelj manifestacije je Grad Niš.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije