Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

23. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Podrška za Nišlije na festivalu „Srbija u ritmu Evrope“

Turskom pesmom i neobičnom koreografijom niški osnovci i srednjoškolci, 12 najboljih pevača i plesača, predstavljaće Niš na muzičkom festivalu „Srbija u ritmu Evrope“, koji se u nedelju organizuje u Somboru. Prenos je uživo na nacionalnoj televiziji PRVA od 11 sati, a za naše male sugrađane mogu da glasaju svi koji žele, SMS-om PESMA_15 na broj 1557.

Ambasadori evropskih zemalja birali su gradove čija će deca pevati na jeziku njihove zemlje. A budući da je naš grad odabrao turski ambasador, niški pevači izvešće pesmu na turskom jeziku, u pratnji igrača, koji izvode neobičnu koreografiju.

„Zanimljivo je jer su u jednoj koreografiji spojene 4 vrste plesa, to su kontemporari, disko dens, latino-američki ples i hip-hop, kako bismo svi mogli da pokažemo svoje kvalitete. Očekujemo da se zabavimo, a uz pomoć naših poznanika i prijatelja možda i pobedimo“, kaže jedna od 10 plesača, osnovka Natalija Vojinović.

„Vežbali smo intenzivno od januara, imali smo tekst i pored njega kako se čita na srpskom, tako da nije bilo teško. Bilo je teže da se melodijski nauči ova pesma“, priča jedan od dvoje pevača, osnovac Dušan Mančić.

Pored niških učenika učestvuju i najtalentovaniji pevači i plesači među školarcima iz još 19 gradova Srbije.

„Mi kažemo, od oko 200 bisera koji su se prijavili u Nišu odabrali smo 12 najizbrušenijih. To je bio težak zadatak jer zaista imamo veliki broj talenatovane dece“, objašnjava Bojan Krstić, gradski većnik zadužen za obrazovanje.

Ukoliko se desi da niška grupa pobedi na takmičenju u Somboru, imaće nagradno putovanje u Tursku, a škole čiji su učenici bili predstavnici grada, dobijaju i novčanu nagradu.

Takozvana Mini srpska Evrovizija prenosi se uživo na TV Prva, u nedelju, 25. juna, od 11 sati. Glasa i žiri, ali i publika putem SMS-a na broj 1557, uz tekst PESMA_15. Budući da se glasa SMS-om, 60 odsto od ukupnog neto prihoda biće iskorišćeno za renoviranje jedne niške škole.

Ukoliko se desi da niška grupa pobedi na takmičenju u Somboru, imaće nagradno putovanje u Tursku, a škole čiji su učenici bili predstavnici grada, dobijaju i novčanu nagradu.

Podsetimo, učenici iz više od 50 škola sa teritorije Niša učestvovali su krajem decembra na audiciji za izbor 12 najboljih pevača i plesača.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije