Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

28. 06. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Vidovdanske nagrade za najbolje niške učenike

Učenici osnovnih i srednjih škola, koji su na republičkim i međunarodnim takmičenjima osvojili jedno od prva tri mesta, danas su, u Oficirskom domu, dobili Vidovdanske nagrade.

Uz prigodnu svečanost u Oficirskom domu u Nišu, podeljene su  novčane nagrade najboljim niškim osnovcima i srednjoškolcima, odnosno đacima koji su osvojili jedno od prva tri mesta na republičkim i međunarodnim takmičenjima, u školskoj 2016/2017. godini.

Jedna od dobitnica Vidovdanske nagrade, učenica prvog razreda Prve niške gimnazije „Stevan Sremac“, Mihaila Nikolić, osvojila je treće mesto na međunarodnoj NIS-ovoj olimpijadi iz ruskog jezika.

„Već sam osvajala nagrade u osnovnoj školi, u osmom razredu, ali sam veoma srećna, zbog toga što je ovo za mene podstrek da nastavim dalje. Mnogo volim ruski jezik, zahvalna sam i profesorki koja je radila samnom, a volela bih da na nekom narednom takmičenju osvojim i prvo mesto“, kaže Mihaila, ali dodaje da je zadovoljna i trećim mestom s obzirom na učešće đaka iz velikog broja država pa je kako kaže bila „jaka i velika konkurencija“.

Kada su planovi u pitanju, Mihaila dodaje da još nije odlučila, s obzirom da je učenica prvog razreda, ali i da je upravo „u opciji uvek ruski jezik“.

Učenica OŠ „Miroslav Antić“, Mina Stojanović, osvojila je na republičkom takmičenju u Beogradu treće mesto „za klavir“.

„Meni je velika čast što sam dobila Vidovdansku nagradu, i veoma mi je drago što sam ovde prisutna. Ovo će mi puno značiti u životu. Posle osnovne, planiram da upišem srednju muzičku školu a zatim i Akademiju u Bugarskoj“, kaže Mina.

Inače, za prva mesta na republičkim takmičenjima nagrade su iznosile po 9.000, za druga 7.500, a za treća 6.000 dinara. Za prvo mesto na međunarodnim takmičenjima dodeljivalo se po 12.000 dinara, za druga 10.500, a za treća mesta đaci su dobili po 9.000 dinara.

Za osvojena mesta na ekipnim i drugim grupnim takmičenjima za ekipe, odnosno grupe koja su ostvarile najbolji plasman namenjenjo je po 30.000 dinara, za drugoplasirane po 25.000, a onima koji su osvojili treće mesto sledovalo je 20.000 dinara.

Najboljim niškim đacima nagrade je uručio gradonačelnik Darko Bulatović. Grad Niš je za ovu namenu izdvojio ukupno 2.890.000 dinara a nagrađeno je ukupno 267 učenika i učeničkih ekipa.

Gradski većnik Bojan Krstić kaže da ovim nagradama gradsko rukovodstvo želi da učenicima da podstrek za još veći napredak i “nove uspehe u životu”.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage