Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

25. 02. 2018. Niš

Izvor: ZOO Planet

Osnovci "Domanovića" uz ZOO Planet učili o zmijama

Osnovci niške škole Radoje Domanović, u petak su imali priliku da uz volontere Udruženja Zoo Planet nauče više o zmijama Srbije. Uz mnoštvo zanimljivih informacija o vrstama zmija, tome kako raspoznati otrovnice od neotrovnih zmija, kako se ponašati kada se susretnete sa zmijom, deca su učila i o pravilnom čuvanju kućnih ljubimaca.

"Kroz ovu edukaciju želimo da naše najmlađe sugrađane upoznamo sa gmizavcima koji se nalaze u našoj okolini i objasnimo im značaj njihovog postojanja, kao i o tome da ako se odluče da čuvaju kućnog ljubimca znaju kako da izaberu pravog" - rekao je Dušan Stojanović, predsednik Udruzenja ZOO Planet.

Ovom prilikom, promovisan je edukativni album sa slicicama životinja celog sveta pod nazivom "Misija prijatelja životinja" koji je nastao u saradnji Panini, Pizzardi, Polydor i Organizacijom za brigu o životinjama Orca iz Beograda. Cilj ovog albuma je da deca kroz igru uče o životinjama iz celog sveta a kupovinom sličica deca i njihovi roditelji, obezbeđuju 100.000 obroka za napuštene životinje u Srbiji koje su u azilima ili prihvatilištima. Učenici koji su bili na predavanju dobili su albume sa slicicama.

Čas u školi Radoje Domanović  deo je projekta "Znanjem čuvamo prirodu" koji je podržan od strane Sekretarijata za zaštitu životne sredine grada Niša, a osnovna edukativna tema je Zmije Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije