Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

27. 09. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Sremac tradicionalno obeležio Evropski dan jezika

Povodom Evropskog dana jezika učenici najstarije niške gimnazije u kojoj se izučava više stranih jezika: engleski, ruski, nemački, francuski, italijanski, španski, latinski, kineski i japanski jezik, u saradnji sa nastavnicima, pripremili su brojne sadržaje i aktivnosti kojima su promovisali značaj izučavanja srpskog jezika i stranih jezika koje izučavaju u školi. Ovaj dan obeležile su i druge obrazovne ustanove među kojima je i Filozofski fakultet u Nišu.


Na sam Evropski dan jezika, u sredu, 26. septembra, od 14 do 17 sati, prezentacija srpskog i stranih jezika organizovana je u svečanoj sali škole, u školskom dvorištu i na samom ulazu u školu sa ciljem da se obeležavanju pridruže i građani Niša.

Kao i prethodnih godina, svaki od jezika koji se izučava u školi imao je svoj štand u svečanoj sali, a na kraju manifestacije dodeljene su i  DSD diplome sa prošlogodišnjeg ispita. Oko 60 učenika prošlogodišnjeg drugog i četvrtog razreda nakon uspešno položenog ispita iz nemačkog jezika dobilo je DSD1 diplomu.

Učenici su ove godine izašli iz zgrade na ulicu kako bi sa prolaznicima, građanima Niša, razmenili zanimljive i korisne informacije iz oblasti jezika. Postavili su i dva štanda na ulazu u školsko dvorište na kojima su promovisali značaj izučavanja i poznavanja jezika. 

Ovaj dan obeležavaju raznim programima i druge gimnazije, srednje stručne i osnovne škole. 

I Filozofski fakultet u Nišu obeležio je Evropski dan jezika. Povodom ovog dana studenti su, u saradnji sa nastavnicima i saradnicima, pripremili muzičko-recitatorsko-plesni kolaž, na jezicima koji se izučavaju na fakultetu.

Obeležavanje ovog dana temelji se na inicijativi Saveta Evrope počev od  2001. godine.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije