Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

16. 06. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Najboljim studentima dodeljena "Dositeja"

Aleksandra Ničić jedna je od 214 studenata iz Niša koji su dobili stipendiju Fonda za mlade talente, takozvanu “Dositeju”. Ugovore o stipendiranju studentima je dodelio Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić.

Aleksandra, inače studentkinja četvrte godine novinarstva, smatra da ova stipendija svima mnogo znači.

“Ovo je lepa nagrada za zalaganje prethodnih godina. Sigurna sam da je i lep podsticaj za moje kolege i mene za dalji rad, za ostanak u zemlji”, rekla je ona.

Ministar Udovičić naglasio je da je veoma ponosan na studente koji su postigli ovakve rezultate, kao i da država neće odustati od ulaganja u mlade talente.

“Danas sam veoma ponosan zato što sam sa istinskim genijalcima. Genijalci ste jer niste odustali nijednog trenutka, jer znate koliko ste vremena i truda uložili da biste danas bili ovde. Odrekli ste se mnogih užitaka sa jasnom idejom i ciljem da budete različiti, pokretači svega i ljudi koji će kreirati budućnost”, rekao je Udovičić.

Ukupan broj dodeljenih stipendija na teritoriji Srbije je 1409. Konkurs za stipendiranje Fonda za mlade talente obuhvata do 950 studenata završne godine osnovnih studija, kao i do 460 studenata master akademskih studija. Stipendija iznosi 30.000 dinara i isplaćuje se za deset nastavnih meseci.

Svečanoj dodeli prisustvovali su i gradonačelnik Niša Darko Bulatović i rektor Univerziteta prof. dr Dragan Antić.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage