Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

31. 07. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City radio

Poziv za srednjoškolce

Pokrenite promenu uz Svetionik znanja

Manifestacija „Svetionik znanja“ već četvrtu godinu za redom organizuje takmičenje za srednjoškolce. Cilj je da, kroz edukaciju, obuku i povezivanje mladih iz cele Srbije, srednjoškolci urade nešto u cilju unapređenja zajednica u kojima žive.

Priliku će dobiti 60 srednjoškolaca iz 15 gradova Srbije. Oni će uz pomoć mentora, u timovima, osmisliti i pripremiti projekat na jednu od 5 tema: ekologija, javno zdravlje, turizam, kultura i društvena odgovornost.

„Ukoliko imate želju da unapredite sredinu u kojoj živite, imate takmičarski duh i treba vam podrška da svoju ideju sprovedete u delo, „Svetionik znanja“ je takmičenje za Vas!“, poručuju organizatori i dodaju da će mladi imati priliku da uče od eminentnih stručnjaka iz oblasti menadžmenta.

Svečano otvaranje je na seminaru koji će se održati u Vršcu od 11. do 13. septembra. Na svečanom otvaranju organizovaće se timovi i mladi će imati priliku da se međusobno upoznaju, kao i da se upoznaju sa mentorima i predavačima. Očekuju se i radionice i zabavni program, a za sve učesnike biće organizovan smeštaj. Nakon toga, timovi će definisati projekte kroz koje žele da unaprede svoju lokanu zajednicu i pripremaće se za izradu projekta.

Sledi tromesečni rad na projektima. U toku priprema, tri puta će se proveravati napredak, a sami timovi mogu se povezati putem posebnog programa partnerskih timova, kako bi se podstakla kultura zajedništva i pomaganja, kažu organizatori.

Finalni projekti predstaviće se na završnom događaju, koji će se održati krajem novembra, a radove će ocenjivati žiri sastavljen od predstavnika uspešnih kompanija, humanitarnih fondacija i predstavnika medija i organizacija koje se bave aktivizmom i preduzetništvom.

Kako bi se ispoštovale sve epidemiološke mere, organizatori najavljuju da će bti odabrane prostorije u kojima je moguće održati distancu između učesnika, kao i kapacitete za prirodnu ventilaciju. Biće dostupna i sva zaštitna sredstva, uključujući maske, rukavice i dezinfekciona sredstva.

Gradovi koji učestvuju su: Beograd, Valjevo, Vranje, Vršac, Kragujevac, Kruševac, Leskovac, Niš, Novi Sad, Pančevo, Paraćin, Pirot, Prijepolje, Užice i Šabac.

Prijava je moguća do 2. avgusta na linku ili putem društvenih mreža na kanalima Svetionika znanja. Učešće je besplatno.

Ovaj projekat sprovodi se uz finansijsku podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih država u Beogradu i Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage