Home  |  Vesti  |  Obrazovanje  |  Onlajn nastava za srednjoškolce i starije učenike, mlađi će ići u školu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

05. 08. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City radio

Onlajn nastava za srednjoškolce i starije učenike, mlađi će ići u školu

Kako se približava septembar i početak školske godine, čini se da je glavna tema o kojoj razmišlja većina roditelja to kako će se organizovati nastava. O tome razmišljaju i epidemiolozi i nadležna ministarstva pa je Ministarstvo prosvete dalo predloge o modelima nastave. Konačna odluka još uvek nije doneta, ali se radi na rešenju.

Najavljeno je da će onlajn nastava najverovatnije biti namenjena za srednjoškolce i učenike starijih razreda, dok je za mlađe planirano da se nastava odvija u školi. Ipak, svaka škola će morati da donese odluku za sebe, a cilj je da u odeljenjima bude što manji broj učenika.

Ana Brnabić rekla je da je neophodno da se mere primenjuju tako da kvalitet nastave ostane isti. Još uvek nije odlučeno da li će biti 15 učenika po odeljenju, ali je to nešto o čemu se razmišlja. Ono što se trenutno zna jeste da učenici neće smeti da dolaze na nastavu bolesni, a najverovatnije će im se na ulazu meriti temperatura, kaže epidemiolog Predrag Kon. Maske će se koristiti u određenim okolnostima, a učenici će morati da ih imaju kod sebe.

Roditelji su podeljenih mišljena što se tiče povratka u školu. Neki smatraju da decu treba vratiti u školske klupe uz primenu svih mera, dok su drugi više za to da deca uče od kuće.

„Za roditelje koji rade, bolje je da se deca vrate u školu, jer nemaju vremena da im objasne sve pogotovo ako imaju više dece u školi, kao ja. Imam dete prvi i drugi razred i počinjem da radim. Učitelj će im objasniti bolje nego ja. Važno je da se održava higijena, da svako dete da sedi zasebno i da nose maske“, rekla nam je Milena, majka troje dece, i dodala da se njena deca raduju što će videti drugare posle dužeg vremena.

Majka deteta koje kreće u srednju školu smatra drugačije.

„S obzirom na situaciju mislim  da deca ne treba da idu u školu. Mladi su opušteniji i ne paze se“, rekla nam je ona, ali je dodala da je ipak važno da se uči u školi jer su deca tada pod kontrolom nastavnike.

Roditelji sa kojima smo razgovarali kažu da su se njihova deca odlično snašla sa onlajn nastavom, a neki od njih zaslugu pripisuju i učiteljima koji su bili predusretljivi. Knjige su uglavnom nabavljali preko škole. A one su dostupne i na drugim mestima.-

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage