Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

01. 09. 2020. Niš

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Prvi školski dan u vreme korone

Danas je širom Srbije počela školska godina. Godina obeležena korona virusom, uticala je i na to da prvi školski dan kakav ga pamtimo, danas bude znatno drugačiji.

Za razliku od prethodnih godina, ovog jutra u školskim dvorištima nije bilo tolike  gužve. Roditelji su svoje školarce dopratili do ulaza, gde je stajao službenik obezbeđenja, odakle su uz osmehe ispraćani u svoje škole pogledima roditelja.  Sva deca nosila su maske i rukavice, kao i učiteljice koje su se tu našle. U nekim školama nije bilo dočeka za prvake kako je to bivalo ranijih godina, tako da je za mnoge ovaj polazak prošao je skoro neprimetno. Iako uzbuđena, trudila su se da drže distancu sa svojim vršnjacima.

,, Naviknućemo se na novonastale okolnosti, nije ovo ništa strašno“, tešila ih je učiteljica  na ulazu.

Uskraćeni za zagrljaje i držanje za ruke, sa maskicama i rukavicama, okupljali su se u dvorištima škola odakle su ulazili  u svoje učionice.

Časovi će u narednom periodu biti skraćeni na pola sata, i održaće se u dve grupe, u prepodnevnoj smeni prva grupa imaće nastavu od 8, a druga grupa od 10 i 30.

Bilo je tu i suza radosnica, ali  i onih od strepnje kako će se sve odvijati. Iako je mnogima lakše što im deca polaze u školu priznaju da im je ipak teško palo odvajanje.

,, Promenili smo školu i ne znam kako će sve funkcionisati, pogotovo ne znam posle svega kako će se ona priviknuti na novo okruženje“, izjavila je jedna majka.

Kako će se sve odvijati nadalje, niko još uvek ne može da tvrdi sa sigurnošću, na roditeljima i deci je jedino ostalo to da se prilagode svim promenama koje će uslediti.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage