Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

04. 09. 2020.

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

Učionice pod vedrim nebom, sloboda i za đake i za predavače

Da kreativnost i dobre ideje ne manjkaju ni pored ograničenja nastalih usled korona virusa, govori i priča o direktorki Osnovne škole Radoje Domanović, Dušice Tričković. Ona je došla na ideju da svojim učenicima omogući letnje učionice u dvorištu škole kako bi olakšala i njima i predavačima.

,, Posmatrali smo i većali kako ćemo napraviti fizičku distancu, a da nije i socijalna distanca. Prvi mesec je mesec u znaku unapređivanja kvaliteta komunikacije između roditelja i škole, učenika i nastavnika i učenika i učenika. Tako smo došli na ideju da celokupni školski prostor i okruženje škole pretvorimo u takozvane letnje učionice. Nije potrebna mudrost ali je potrebno razmišljati o deci i za decu. Upotrebili smo stare table i stolice koje inače učenici ne upotrebljavaju,“ objasnila je Dušica Tričković

U svakom trenutku učitelji i nastavnici imaju mogućnost da iznesu stolice i imaju određeni prostor da nastavu izvode pod vedrim nebom, ili da pređu u učionice ukoliko je vreme loše.

Ta ideja joj je, kako ističe, došla u toku jednog od većanja u dvorištu škole kada ju je i saopštila kolegama, koje su sa oduševljenjem prihvatili, imajući u vidu to da svi brinu kako će održavati distancu u zatvorenom. 

,,Otvoren prostor učenicima i nastavnicima daje sigurnost, a samo tako sigurni i oslobođeni mogu da stvaraju i da rade“, zaključila je Dušica.

Takođe su da bi olakšali raspoznavanje đaka došli na ideju da svakom sašiju masku sa njegovim imenom. 

Prema rečima jedne učiteljice, ovakav vid predavanja utiče pozitivno, a ne pada im teško ni da drže časove u učionicama, samo je problem to što su odeljenja podeljena u dve grupe, pa iz dva dela drže ista predavanja.

Ova Osnovna škola poznata je i po tome što je pre nekoliko godina uvela zabranu korišćenja mobilnih telefona na časovima.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije