Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

25. 09. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Gimnazija Stevan Sremac Evropski dan jezika posvetila zdravlju

U svakom jeziku i na svim jezičkim područjima može se naći misao da nema ničeg vrednijeg od zdravlja. Prva niška gimnazija „Stevan Sremac“ odlučila je da ove godine Evropski dan jezika bude posvećen zdravlju pa su učenici pripremili parole o značaju i očuvanju zdravlja na svim jezicima koji se u školi uče.

Kako epidemija koronavirusa traje već duže vreme, ta borba je i dalje u toku, a ova tema se nametnula kao logična.

Srednjoškolci shvataju važnost zdravlja pa tako Lana, učenica ove škole, kaže da je bitno da se pridržavamo pravila čak i ako to nije najudobnije za nas i da zaštitimo sebe i druge. Zbog toga smatra da je ova tema bila prikladna jer treba pokazati i drugima koliko je to važno.

„Mislim da smo svi shvatili koliko zdravlje vredi i koliko je lako da se izgubi. Veoma je važno da razmišljamo o zdravlju i mislim da je bila dobra ideja da se to obuhvati danom jezika“, kaže Maja, još jedna učenica gimnazije „Stevan Sremac“.

U najstarijoj niškoj gimnaziji godinama unazad obeležava se ovaj dan i povezuje se sa drugim aktuelnim temama pa je tako prošle godine Evropski dan jezika bio posvećen nenasilju. Deca su tada ispisivala reči protiv nasilja na engleskom, nemačkom, francuskom, ruskom, italijanskom, španskom i naravno srpskom jeziku.

Neke od poruka ove godine bile su: „Onaj ko ima zdravlje, ima nadu. A onaj ko ima nadu, ima sve.“, „Zdravlje je pravo bogatstvo, a ne srebro i zlato“, „Sem obrazovanja, neophodno je zdravlje. Da bi se to postiglo, potrebno je baviti se sportom.“, „Gde sunce ulazi, doktor ne dolazi.“ i „Zdravlje je najveće bogatstvo“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage