Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

07. 10. 2020.

Autor: Marija Jevremčević Izvor: City radio

IT Bootcamp poziva zainteresovane da uplove u IT vode

It Bootcamp i ove godine otvara nove prijave za besplatno školovanje u Nišu. Svim zainteresovanima biće omogućeno školovanje u trajanju od 10 nedelja intenzivnog kursa. Prijave su otvorene do 18. oktobra.

Škola za prekvalifikaciju i usavršavanje iz oblasti Internet tehnologije IT Bootcamp, u saradnji sa fondacijom Ana i Vlade Divac krenula je sa petim ciklusom prijava svih zainteresovanih polaznika koji do sada nisu imali iskustva u IT sferi. Predznanje nije nužno neophodno.

Kandidati koji budu prošli testiranja imaće mogućnost da se usavrše u IT sektoru i to kroz dva ponuđena kursa, testirsanje softvera (QA) i Razvoj veb stranice (PHP), najavili su organizatori. Kursevi su svakog vikenda u trajanju od 4 sata.

,, IT Bootcamp je besplatna škola za prekvalifikaciju. Namenjena je polaznicima koji nisu imali prilike da u svom formalnom obrazovanju uče i susretnu se sa programskim jezicima i IT svetom. Jedan od uslova je da ste početnici i da imate ideju i želju da se prekvalifikujete,“ kazala je Milena Đorđević, koordinatorka ItBootcamp-a Niš.

Iako nije ni malo lako završiti školu, od polaznika se očekuje istrajnost i motivacija, a od stručnih lica im je omogućena sva potrebna podrška, istakla je Đorđević.

,,Važno je da hrabro koračaju. Prelazi se obimno gradivo i neophodno je da polaznici budu uključeni i radni”, rekla je Milena Đorđević.

Do sada je, kako kažu u Nišu posao u IT sektoru pronašlo 55 posto prijavljenih polaznika u 2019.godini, a u 2020. oko 43 posto polaznika.

Još uvek nije poznato gde će se kurs održavati. Ako iz epidemioloških razloga bude Online, kad se ukaže prilika preći će se u učionice.

Organizatori ohrabruju sve koji žele da se  posvete učenju  da ne okolišaju sa prijaljivanjem, jer će možda baš oni pronaći sebe u novom zanimanju.

Prijavu možete popuniti  OVDE.

 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage