Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

18. 11. 2020.

Autor: Jelena Jocić Izvor: City radio

Niški fakultet sporta među 150 najboljih na Šangajskoj listi

Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja nalazi se među 150 najboljih fakulteta na Šangajskoj listi. Niški fakultet je jedini u Srbiji koji se ove godine našao na ovogodišnjoj rang-listi, što ga čini najistaknutijim fakultetom sporta u zemlji.

Naš Fakultet je iz godine u godinu napredovao na Šangajskoj listi tako da sada zauzima izuzetno visoku poziciju, rame uz rame sa najboljim svetskim univerzitetima, rekao je prof. dr Milovan Bratić,  dekan Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja. On je izrazio nadu da će njihov uspeh biti podsticaj drugim fakultetima da ostvare uspeh u naučno-istraživačkom radu i udruženi postignu cilj - da Univerzitet u Nišu postane jedan od  najboljih svetskih univerziteta.

Prema prethodnim rangiranjima  Fakultet sporta  i fizičkog vaspitanja  zauzimao je poziciju između 200. i 300. mesta (dva puta) i 150. i 200. mesta na prethodno objavljenoj listi. Šangajska lista sastavljena je na osnovu broja objavljenih naučnih radova koji su indeksirani u Web of Science, ukupnog broja citata, citata po objavljenom radu, radova objavljenih u najboljih 25% časopisa, i procenta objavljenih radova nastalih u saradnji sa stranim autorima.


Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja iz Niša 2016. godine bio prva institucija niškog Univerziteta i jedini fakultet sporta iz Srbije koji se našao na najprestižnijoj akademskoj listi. Godine 2016. fakultet je bio među 300 najboljih na svetu,  a već naredne, 2017. našao se na boljoj poziciji. Tokom 2018. godine zadržao je stečenu poziciju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage