Home  |  Vesti  |  Obrazovanje  |  Takmičenje iz srpskog jezika i književnosti u okviru Nedelje Srbistike
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Obrazovanje

18. 11. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Đorđević Izvor: City radio

Takmičenje iz srpskog jezika i književnosti u okviru Nedelje Srbistike

Filozofski fakultet u Nišu i Departman za srbistiku organizuju Elektronsko interaktivno takmičenje iz srpskog jezika i književnosti. Takmičenje će se održati 9. decembra od 18 sati putem platforme "Kahoot!", a namenjeno učenicima završnih godina gimnazija i srednjih stručnih škola.

Ovo takmičenje osmišljeno je kao ekipno nadmetanje pomoću mobilnih telefona, a preko aplikacije "Kahoot!". Svaka ekipa može imati do 4 člana, dok se iz jedne škole može prijaviti više ekipa popunjavanjem formulara. Uslov učestvovanja je da vođa ekipe ima mobilni telefon sa pristupom internetu i instaliranu "Kahoot!" aplikaciju. Pitanja su iz oblasti srpskog jezika i književnosti i napravljena su na osnovu gradiva za osnovnu i srednju školu, a rok za prijavu timova je 5. decembar.

Svi članovi ekipe koja bude osvojila prvu nagradu biće oslobođeni plaćanja naknade za polaganje prijemnog ispita, kao i naknade za pohađanje pripremne nastave. Dobiće i knjige i hard-disk. Drugoplasirana ekipa biće oslobođena plaćanja naknade za polaganje prijemnog, kao i knjige, dok će trećeplasirani uz knjige kao poklon, biti oslobođeni plaćanja naknade za pripremnu nastavu.

Takmičenje se održava u okviru Nedelje Srbistike.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage