Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

03. 07. 2012. Srbija

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Dačićeva Vlada s 15 ministarstava, za 15 dana

Srpska napredna stranka i stranke u koaliciji sa Socijalističkom partijom Srbije usaglasile su danas političke ciljeve i zadatke nove vlade i ocenili da ona treba da bude formirana u najkraćem mogućem roku, odnosno, u narednih 15 dana.

Mandatar Ivica Dačić i lider SNS-a Aleksandar Vučić složili su se da buduća vlada treba da ima 15 ministarstava i najavili da će u narednih petnaestak dana biti poznat njen sastav, program i ciljevi. Dačić i Vučić su novinarima, po završetku razgovora u sedištu SNS-a, rekli da danas nije razgovarano o kadrovskim rešenjima već o prihodnoj i rashodnoj strani budžeta i o tome da je nesporno da Srbija nastavi evropski put, dobijanje datuma za otvaranje pregovora sa EU, ali i prihvatanje i realizaciju evropskih standarda.

Vučić je ocenio da Srbija nije plen, da je pred budućom vladom ozbiljan posao i da će od ponedeljka početi rad na detaljnoj izradi plana i programa buduće vlade, a u narednih pet dana i o njenoj strukturi. Inače, Vučić, i pored insistiranja novinara u više navrata, nije želeo da kaže da li će biti član nove vlade. Dačić je rekao da su zajednička opredeljenja stranaka koje bi trebalo da čine novu vladu da Srbija bude članica Evropske unije, da bude faktor stabilnosti u regionu, da se očisti od kriminala i korupcije i da se poštuje princip socijalne pravde.

Vršilac dužnosti predsednika SNS Aleksandar Vučić rekao je da buduća vlada mora žestoko da se bori protiv korupcije i kriminala i da je jedan od glavnih ciljeva dobijanje datuma početka pregovora. Vučić je rekao da će se SNS zalagati za ukidanje restriktivnog zakona o javnom informisanju i o javnim nabavkama.

Dačić je u četvrtak, nakon što mu je poveren mandat za sastav vlade, rekao da će vlada "vrlo brzo biti formirana" i da će razgovori već u petak biti nastavljeni, prvo sa SNS i URS, a potom i sa nekim drugim strankama koje bi eventualno mogle da budu deo nove vlade.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije