Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

05. 07. 2012. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Uskoro koalicioni sporazum u Nišu

Perišić: Novu vlast činiće SNS, SPS, URS, DSS

Predsednik niškog odbora SNS Zoran Perišić rekao je da će gradsku vlast u Nišu formirati SNS, SPS, URS i DSS. On je najavio intenzivne pregovore do kraja sedmice i konstituisanje gradske vlasti u zakonskom roku. Rok za konstituisanje gradske skupštine ističe 14. jula.

Zoran Perišić održao je konferenciju za novinare sa predsednikom Okružnog odbora SPS Igorom Novakovićem i članom Glavnog odbora SPS Zoranom Radovanovićem i rekao da uskoro možemo očekivati da  profunkcioniše nova vlast u Nišu. On je istakao da pregovori intenzivno traju i da je u kontaktu sa čelnicima i drugih partija. 

„SPS ima predsednika Gradskog odbora sa kojim sam u kontaktu, URS ima predsednika Gradskog odbora sa kojim sam u kontaktu, a takođe u kontaktu sam i sa predsednikom Gradskog odbora DSS-a. Na ovaj način dao sam vam okvir buduće gradske vlasti “, rekao je Perišić. 

Zoran Perišić očekuje da će uskoro biti potpisan koalicioni sporazum sa SPS-om.

On je kazao da će programske razlike brzo biti prevaziđene jer je svima isti cilj a to je da Niš dobije stabilnu gradsku vladu koja će da krene sa rešavanjem pitanja koja tište građane. 

Igor Novaković je rekao da je logično da koaliciona većina u Nišu bude onakva kakva će biti i na republičkom nivou.

„Naravno da je logično i to je za dobro građana Niša i samog grada. Bilo bi nelogično da se ovde dogodi koalicija koja će biti različita od republičke.“

Novaković je rekao da su u dosadašnjim pregovorima programska pitanja većinom usaglašena,  a  da se još uvek razgovara o ekonomskoj i  finansijskoj platformi na nivou grada.

Rok za konstituisanje gradske skupštine je 14. jul. 2012.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije