Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

12. 07. 2012. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: RTS, City radio

Niš dobio novu gradsku vlast

Funkcioner SNS dr Zoran Perišić novi je gradonačelnik Niša. Za predsednika gradskog parlamenta ponovo je izabran Mile Ilić iz SPS-a. Na konstitutivnoj sednici Skupštine grada izabrano je i Gradsko veće.

Kandidat Srpske napredne stranke, dr Zoran Perišić, većinom glasova odbornika Skupštine grada Niša izabran je za gradonačelnika.

Za predsednika gradskog parlamenta izabran je dr Mile Ilić iz SPS-a, koji je tu dužnost obavljao i u prethodnom mandatu.

Odbornici su izabrali i novi sastav gradskog veća, a o zameniku gradonačelnika glasaće se na jednoj od narednih sednica Skupštine grada.

Za zamenika predsednika skupštine grada izbran je Nenad Stanković iz URS-a, a za sekretara Skupštine grada Ivan Nikolić iz SPS-a.

Dan pred konstitutivnu sednicu Skupštine grada predsednici gradskih odbora SNS, URS i SPS, Zoran Perišić, Branislav Jovanović i Slavoljub Vlajković, potpisali su koalicioni sporazum o većini u Skupštini grada Niša i formiranju nove gradske vlasti.

Zajedno sa liderima tri stranke u Nišu, uz potpis predstavnika SPS-a, sporazum je potpisao i predstavnik Partije ujedinjenih penzionera Srbije Milorad Stošić.

Kako je ranije najavljeno u gradskoj vlasti treba da učestvuje i DSS.

Jedan od ciljeva sporazuma je da Niš postane regionalni i razvojni centar južne i jugoistočne Srbije. Osim toga ciljevi su i da se građanima obezbede bolji uslovi života, da se stvori povoljan ambijent za inevsticije stranih ali i domaćih partnera, otvaranje novih radnih mesta, reforma lokalne samouprave i administracije, aktiviranje "Kancelarije za brze odgovore", kao i transformacija i reforma javnih preduzeća i ustanova.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije