Home  |  Vesti  |  Politika  |  Budžet Niša u deficitu 50 miliona evra – premijer Srbije najavio ogromna ulaganja
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

14. 10. 2016. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Budžet Niša u deficitu 50 miliona evra – premijer Srbije najavio ogromna ulaganja

Zbog toga što su gradska kasa i javne finasije u Nišu u jako lošem stanju, budući da je budžet u deficitu 50 miliona evra, kritikovao je danas gradsku upravu premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić je, nakon sastanka sa gradonačelnikom Niša Darkom Bulatovićem i ministrima Vlade Srbije, rekao da će, u narednom periodu, Vlada pomagati našem gradu, i ulagati čak više nego u Beograd, i ponovio da su dve milijarde dinara odvojene za jug Srbije, a da će najveći deo tih sredstava ostati u Nišu.

„Ključni problem Niša je to što, iako Grad ne isplaćuje plate i penzije, generiše veći deficit nego cela Srbija. Zamolio sam Darka da Niš na ozbiljniji način kreira budžet, a ne dodvoravajući se građanima, tako što kažu: imaćemo prihode – kojih realno nema.To su stvari koje Niš sam mora da reši, a što se tiče podrške Vlade Srbije, mi ćemo da radimo zajedno sa Gradom, sa gradonačelnikom, sa Nišlijama, sa predsednicima niških opština na tome“, rekao je premijer Srbije.

Pored ulaganja, Vučić Nišlijama obećava i da će u fabrici Leoni posao naći 2200 radnika, da će kompanija Aster tekstil zaposliti još oko 400 radnika, a da će Jura otvoriti 1000 novih radnih mesta.

Nakon sastanka u Gradskoj kući novinarima nije bilo dozvoljeno postavljanje pitanja premijeru, već je on sam izneo zaključke tokom posete Nišu, gde je sa predstavnicima Vlade stigao 13. oktobra.

Povodom jednonedeljnog zasedanja Vlade Srbije u Nišu pojedini naši sugrađani nisu optimistični, jer misle da se prilike u gradu neće promeniti, ali ima i onih koji smatraju da će ovo ipak doneti boljitak Nišu.

„Ništa se neće promeniti, ovo je čista demagogija. Zato što, čini mi se, ni jedna Vlada ne pruža nikakvu garanciju, već samo tapkamo u mestu. Nišlije niko ne konstatuje“, smatra naš sugrađanin.

„Daj Bože da izmeste prugu, kao što su obećali. Čula sam i za nova radna mesta, i radujem se. Nadam se da će situacija da se poboljša i da makar živimo pristojno“, rekla je Nišlijka.

Podsetimo, do 19. oktobra Vlada Srbije zaseda u Nišu, a ministri za vreme boravka u Nišu obilaze ustanove kulture, infrastrukturu, medicinske ustanove, vojne objekte i drugo.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije