Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

14. 10. 2016. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Održan poslovni forum Srbija-Albanija u Nišu

U Oficirskom domu je u petak, 14. oktobra održan srpsko-albanski biznis forum, kome su prisustvovali srpski premijer Aleksandar Vučić i albanski premijer Edi Rama, kao i oko 300 predstavnika kompanija i privrednika iz obe zemlje.

Prvi veliki skup srpskih i albanskih privrednika, koji ima za cilj da dorpinese približavanju srpske i albanske poslovne zajednice, održan je u Nišu, tokom jednonedeljne posete predstvanika Vlade Srbije. Na Forumu su učestvovali predstavnici kompanija iz sektora prehrambene industrije, trgovine, elektro i mašinske, građevinske, hemijske, metaloprerađivačke i drvne industrije, kao i iz oblasti turizma i hotelijerstva, telekomunikacija.

Predsednici privrednih komora Albanije i Srbije potpisali su memorandum o osnivanju albansko srpske privredne komore, dok ugovor o osnivanju ove privrdene komore treba da bude potpisan novembra u Tirani. Tendencija je da se godišnja razmena između dve zemlje sa 100 miliona evra poveća.

Domaćini foruma bili su predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i predsednik asocijacije Biznis Albanija Luan Bregazi.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije