Home  |  Vesti  |  Politika  |  Niški funkcioneri uče o svojim obavezama prema Agenciji za borbu protiv korupcije
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

18. 10. 2016. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Niški funkcioneri uče o svojim obavezama prema Agenciji za borbu protiv korupcije

Konflikti interesa, nepotizam, i veliki broj postupaka Agencije za borbu protiv korupcije protiv javnih funkcionera razlozi su da se organizuje seminar sa ciljem prevencije, odnosno smanjenja kršenja Zakona. U Skupštini Grada zaposleni u jedinicama lokalne samouprave u Nišu upoznati su sa obavezama u oblasti sprečavanja sukoba interesa, na koji način se prijavljuju imovina, prihodi.

Protekle godine Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula je preko 500 postupaka za kontrolu imovine funkcionera. Taj broj varira u zavisnosti od toga da li je određena godina bila izborna ili ne, rekao je Dragomir Trninić, pomoćnik direktora ove Agencije.

„Ove godine bili su izbori na svim nivoima, tako da sada praktično svodimo račune. Vlasti se konstituišu, i u skladu sa tim krećemo provere da li su funkcioneri, počevši od najosnovnijih obaveza, dostavili izveštaje u roku, da li su nas organi obavestili. Onda idemo na dublje na provere vezane za kvalitet tih izveštaja, kontrolu imovine. Ove godine su i svi predsednici opština u Srbiji predmet kontrole izveštaja imovine i prihoda“, objašnjava Trninić.

„Sprečavanje sukoba interesa i kontrola imovine i prihoda funkcionera” naziv je seminara koji organizuje Agencija za borbu protiv korupcije. Učesnici su funkcioneri, rukovodioci na položaju, ljudi u organima jedinica lokalne samouprave iz Niša, koji će biti upoznati sa obavezama u oblasti sprečavanja sukoba interesa, na koji način se prijavljuje imovina, prihodi, i drugim. Seminar se održava u Skupštini Grada.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije