Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

21. 11. 2016. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Vlade Srbije i Mađarske zasedale dva dana u Nišu

Zajednička sednica vlada Srbije i Mađarske, treća po redu, održana je Nišu, u Oficirskom domu. Paralelno sa sednicom, Privredna komora Srbije organizovala je biznis forum srpskih i mađarskih preduzeća iz oblasti poljoprivrede, farmacije, naprednih tehnologija, građevinarstva i drugih.

Predsednici i potpredsednici vlada Srbije i Mađarske u nedelju i ponedeljak zasedali su u Nišu. Sednici je prethodio tet-a-tet susret premijera Srbije Aleksandra Vučića i premijera Mađarske Viktora Orbana, na kom je bilo reči o zajedničkim projektima i planovima.

Stabilnost u Srbiji je ključna za stabilnost centralne Evrope, a Mađarskoj je kao njenom susedu u interesu da u Srbiji bude stabilno i mirno, rečeno je nakon sednice dve vlade, kada su potpisani sporazumi između ovih zemalja.

„Mađarska pruža punu podršku Srbiji u borbi protiv terorizma i zaustavljanja migracione krize, kako u pitanju ljudstva, tako i u vidu ekspertske pomoći. Hvala Vladi Srbije što vodi računa o Mađarima koji žive ovde. Mnogo je manji broj Srba u Mađarskoj nego Mađara u Srbiji, ali mi ćemo uvek podržati one mere koje će pomoći očuvanje nacionalnog identiteta Srba u Mađarskoj i prihvatamo sve finansijske terete za to“, rekao je Viktor Orban.

Premijer Srbije istakao je da Srbija i Mađarska imaju iskreno odlične političke i prijateljske odnose, a da je cilj zajedničke sednice u Nišu unapređenje odnosa između biznismena dve zemlje, povećanje trgovinske razmene, privlačenje investitora.

Premijeri Mađarske i Srbije obišli su i završetak radova deonice Prosek-Bancarevo, na istočnom kraku Koridora 10, od Niša ka Bugarskoj. Kako je rečeno, ova deonica biće puštena u saobraćaj naredne godine.

Podsetimo, pre tačno mesec dana premijer Srbije sa ministrima boravio je u našem gradu, a tokom jednonedeljne posete održan je srpsko-albanski poslovni forum, i sastanci sa građanima, nadležnima u vojnim objektima, medicinskim i ustanovama kulture.

Vlade Srbije i Mađarske u Nišu

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije