Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

21. 11. 2016. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Srbija i Mađarska u Nišu potpisale dva sporazuma

Sporazum o stručnoj pomoći za pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj Uniji, kao i sporazum o plovidbi rekom Tisom, potpisani su u ponedeljak u Oficirskom domu u Nišu. Dvodnevna poseta vlada Mađarske i Srbije završena je susretom privrednika na biznis forumu.

Odnosi Srbije i Mađarske su dobri, pre svega kada je reč o migrantima i borbi protiv terorizma, složili su se Premijeri Srbije i Mađarske, Aleksandar Vučić i Viktor Orban. Oni su u Nišu, zajedno sa potrpedsednicima vlada, održali zajedničku sednicu, sa ciljem povećanja trgovinske razmene, privlačenja investitora, kao i učvršćivanja dobrih postojećih odnosa susednih zemalja, i razvoja novih.

Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ministar spoljnih poslova Mađarske potpisali su anaks memorandum o razumevanju između Vlade Srbije i Vlade Mađarske o stručnoj pomoći za pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj Uniji.

Takođe, ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i ministar nacionalnog razvoja Mađarske potpisali su sporazum između Vlade Srbije i Mađarske o plovidbi rekom Tisom.

Podsetimo, Vlada Srbije i Vlada Mađarske boravile su u nedelju i ponedeljak u Nišu. Pored zajedničke sednice, održan je biznis forum srpskih i mađarskih preduzeća.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije