Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

10. 01. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Narodna stranka traži ostavku ministra Trivana

Gradski odbor Narodne stranke u Nišu uputio je otvoreno pismo u kome poziva ministra za zaštitu životne sredine Republike Srbije, Gorana Trivana, da podnese neopozivu ostavku, zbog "legalizacije razaranja bogatog prirodnog nasleđa kojim se naša zemlja ponosi".

U saopštenju Narodne stranke, koje je potpisao poverenik za gradski odbor Niš, Dr Dejan Dimitrijević, ocenjuje se kao skandalozna i zloslutna najava ministra  Trivana, da će neki od bisera prirode naše zemlje izgubiti status zaštićenih prirodnih dobara. Deo saopštenja prenosimo u celini:

"Još je neverovatnije njegovo obrazloženje da će se to učiniti zbog nesposobnosti države da obezbedi poštovanje propisa o neugrožavanju prirode i „spreči divljanje“ - koje, gle čuda, organizuje sama vlast. Najbolji primer je nedavno ministrovo odobravanje inicijative za izgradnju mini hidroelektrane „Pakleštica“ mimo usvojenog Prostornog plana. Ministar Trivan ovim praktično priznaje da kriminalna nesposobnost vlasti SNS-a da spreči mahnitu seču šuma širom Srbije, stvaranje divljih deponija ili zlokobnu izgradnju mini hidroelektrana na zaštićenim vodotokovima zarad ogromnih profita koji se slivaju u džepove prijatelja režima - nije nimalo slučajna. Ovo stravično razaranje neprocenljivog prirodnog blaga naše zemlje, zbog koga će nas se potomstvo stideti, sada se pokazuje kao deo masivnog i dobro osmišljenog udruženog zločinačkog poduhvata koji se ministar sada sprema da ozvaniči. Enormno bogaćenje odabrane klijentele ovog antinarodnog režima preti uništenjem nebrojenih biljnih i životinjskih vrsta u zaštićenim područjima kao što je Stara planina, raseljavanjem preostalog stanovništva ovih područja, smanjenjem turističkog potencijala, pa čak i opasnim ugrožavanjem vodosnabdevanja gradova kao što je Pirot." - saopštavaju iz niškog odbora Narodne stranke i dodaju da su "nasrtaji na životnu sredinu posebno dramatični na jugu Srbije", a da je ministar Trivan, "samo transmisija interesa tajkuna čije bogaćenje omogućava režim u Srbiji". U tom smislu od ministra se zahteva da podnese hitnu i neopozivu ostavku.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije