Home  |  Vesti  |  Politika  |  DJB u Nišu poziva građane da konkurišu za članove nadzornih odbora u gradskim institucijama
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

10. 01. 2018. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

DJB u Nišu poziva građane da konkurišu za članove nadzornih odbora u gradskim institucijama

Iz pokreta Dosta je bilo saopštavaju da su konkurs raspisali jer im je ideja da uključe Nišlije u kontrolu rada gradskih institucija.

"Po zastupljenosti stranaka u gradskoj skupštini, imamo pravo na 18 članova nadzornih odbora. Pozivamo sve zainteresovane da popune formu za prijavu najkasnije do 15.01.2018, nakon čega će biti organizovan razgovor sa najboljim kandidatima." - poručuju iz Dosta je bilo i dodaju da su se na ovaj način odlučili jer žele da pokažu gradskoj vlasti da je moguće sprovesti pošten konkurs -"cilj nam je poboljšanje rada gradskih institucija a ne udomljavanje nestručnih partijskih parazita."

Dosta je bilo poručuju da mesta u nadzornim odborima nisu plaćena, jer je, kako kažu, "vlast plaćena mesta sačuvala za svoje nesposobne kadrove", ali objašnjavaju da su izuzetno značajna u smislu kontrole rada tih institucija.

"Biografije naših izabranih članova za nadzorne odbore će biti javno objavljene, a građani će biti u prilici da dobiju izveštaj o radu tog nadzornog odbora. Pozivamo sve političke činioce u gradu, da isprate naš primer, i da bar na ovaj način krenemo da menjamo ustajalu praksu postavljanja nestručnih ljudi na mesta koja zahtevaju stručnost." - saopštavaju iz GO Dosta je bilo - Niš.

Ukoliko želite da konkurišete za člana nekog nadzornog odbora možete to učiniti popunjavanjem prijave na OVOM LINKU.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije