Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

07. 06. 2018. Niš

Izvor: City radio

GO "Dveri" u Nišu dobio novu predsednicu

Nova predsednica Srpskog pokreta "Dveri" u Nišu je dr Tamara Milenković-Kerković, redovni profesor Univerziteta u Nišu i član Predsedništva Dveri.

 

"Ključne oblasti delovanja Dveri i dalje su očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije, porodična politika, jačanje i favorizovanje domaće privrede i poljoprivrede, borba protiv kriminala i korupcije, kao i podrška i zaštita socijalno i pravno ugroženih slojeva stanovništva.  Ove su teme i fokus politike Gradske organizacije Dveri u Nišu." - istaknuto je u saopštenju o izboru nove predsednice gradskog odbora ove političke stranke.

U saopštenju se dalje navodi da je Niš suočen sa brojnim problemima koje su, kako kažu, "Niš od prestonice Juga Srbije i Konstantinovog Grada pretvorile u kasabu bez perspektive". Kao glavne probleme "Dveri" vide ekonomsku devastaciju grada, propast nekadašnjih privrednih giganata i zapuštenu poljoprivredu, drastično osiromašenje stanovništva i uništenje srednje klase, odlazak najobrazovanijih mladih ljudi i čitavih porodica iz Niša, narastajući kriminal, velike razmere korupcije, nestručnosti i nepotizma u većini javnih institucija, komunalne službe i javna preduzeća kao azil partijskih kadrova i izvorište skandala, medijski mrak i subvencionisanje isključivo gradskoj vlasti poslušnih medija, ulice pretvorene u rupe iz kojih viri kaldrma... 

"Ovi i mnogi drugi problemi Grada Niša, aktuelizovani u višemesečnoj borbi građana Niša da spreče gradsku vlast u odluci da Aerodrom „Konstantin Veliki“ poklone Republici biće osnovno polje rada Gradske organizacije Dveri u Nišu." - poručuju iz GO "Dveri" u Nišu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije