Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

05. 06. 2018. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Promovisana Konzervativna reformistička stranka u Nišu

Lider Konzervativne reformističke stranke Dejan Đorđević rekao je na promociji ove partije u Nišu da je po svim ekonomskim parametrima moguće izvesti da prosečan lični dohodak u Srbiji iznosi 848 evra.

"U prvih 12 meseci  kada bi dosli na vlast , moguće je da dostignemo ovu cifru. Ne bih da otkrivam našu kompletnu analizu i proračune, ali ključ je u značajnom osnaživanju porodičnih preduzeća. Statistika obmanjuje građane o prosečnoj plati, a moj tim ima realne osnove da  uposli na hiljade građana i to tako što neće davati po devet hiljada evra po zaposlenom radniku, normalno državnih para. Ovo je bogata zemlja i  potrebno je usmeriti novac na profitabilne poslove" - istakao je Đorđević na promociji stranke.

On je naveo tačke svog programa kao što su očuvanje svetinja na Kosovu i Metohiji, osnaživanje srednje klase zbog narastajućeg siromaštva i druge a založio se i da svaka vlast, kako je istakao, snosi odgovornost za svoje postupke

"Ko je naš napaćeni narod doveo na rub egzistencije  svojom bahatošću i bezobzirnošću. Mora snositi odgovornost. Pokazaćemo dovoljno odlučnosti i energije" - naglasio je Đorđević, i dodao da je politika KRST-a  politička i ekonomska neutralnost nalik na švajcarski model.

Osim toga Đorđević je obećao "da će lokalne šerife zameniti neposrednom(direktnom) demokratijom" kako bi stali na put kriminalu i korupciji.

"Da je moguće izvesti ekonomske revolucionarne poteze govori podatak iz 1881.god do 1912.god gde je Srbija doživela najveći ekonomski prosperitet u modernoj srpskoj istoriji. I iz 1888. godine gde je srpski parlamentarizam bio slobodouman, danas tačno posle 130 godina, mi nemamo slobodoumlje u zemlji. Gde nam je dostojanstvo i slobodarski duh? KRST će političkim delovanjem  dati konačnu ulogu u rušenju komunizma i komunističkog nasleđa. Parlamentarne aktivnosti usmerićemo na opšte društveno dobro, a ne sitnointeresne sfere. Hoćemo da gradimo Srbiju gde će građani biti zaštićeni od kriminalaca. Neograničeni zločin ne sme imati neograničeno pravo" - poručio je Đorđević.

Đorđević je napomenuo da će se KRST boriti za celovitost Srbije zajedno sa Kosovom i Metohijom a po pitanju otuđenja aerodroma u Nišu naveo je svoj stav da bi jedan referendum rešio sve nedoumice oko ovog spornog pitanja.

"Veliki gradovi poput Beograda pa i Niš su puni socijalnih slučajeva, a imamo prazna sela. Jedan od primera je dati tim ljudima gazdinstvo i dati im četiri bika. Ako jedno selo ima 200 kuća, onda je to jedna ozbiljna farma gde ste zaposlili 200 porodica. Ako im država obezbedi plasman tog mesa onda su oni punopravni članovi razvitka ekonomije Srbije " - zaključio je Đorđević u svom govoru, poručivši da je jedini put Srbije "evrorealizam" ali da se u Evropsku Uniju ne može ulaziti na kolenima već kad zemlja ekonomski ojača.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije