Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

19. 10. 2018. Niš

Autor: I.Petrović Izvor: City radio

Lideri Saveza za Srbiju danas u Nišu

Lideri organizacija članica Saveza za Srbiju će se danas, u petak, 19.oktobra u 16 i 30 pridružiti aktivistima Saveza ispred TC Kalča gde će održati tribinu na otvorenom i upoznati građane sa njihovim aktivnostima.

Iako je prvobitno planirana i najavljena tribina u sali Simfonijskog orkestra, ona je otkazana, kako tvrde u Savezu, "zbog zabrane aktuelnih vlasti da se Savezu izda adekvatan prostor u vlasništvu Grada Niša". Iz Simfonijskog orkestra, međutim, tvrde da Savez nije ni podneo zahtev za korišćenje sale dok Miodrag Stanković iz niškog DS kaže da je postojao usmeni dogovor o najmu sale koji je trebalo da bude i ozvaničen ugovorom istog dana kada je direktor Simfonijskog orkestra, Svetozar Vezenković, izdao saopštenje da tribine u tom prrostoru neće biti.

U vezi čitave stvari oglasila se i SNS, optuživši Savez da obmanjuje javnost i "vređaju ustanovu kulture".

Zbog te čitave situacije, za koju članice Saveza za Srbiju kažu da je atak na elementarna prava opozicionih prvaka na političko delovanje, čitav događaj je izmešten na ulicu.

Štandovi će biti postavljeni ispred TC Kalča, a aktivistima Saveza će se pridružiti i lideri, kako bi zajedno delili promo materijale i razgovarali sa građanima koji žele da se informišu o ovom Savezu i 30 tačaka oko kojih su se okupili, uprkos brojnim razlikama. 

Posle razgovora sa građanima planirana je i šetnja niškim ulicama.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije