Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Politika

06. 02. 2019.

Autor: I.P., Foto: Južne vesti Izvor: City radio, Južne vesti

Ljubav, vešala, šaka jada, mržnja, podele i bes

Gradski odbor Srpske napredne stranke u Nišu sazvao je u utorak vanrednu konferenciju za novinare zbog kako su istakli, aktuelne političke situacije u zemlji. Zoran Perišić, bivši gradonačelnik Niša i član predsedništva SNS je, obraćajući se novinarima, komentarisao politiku političkih oponenata iz Saveza za Srbiju ali i demonstrante koji se već nedeljama okupljaju na protestima u pedesetak gradova u Srbiji. On je rekao da je politika SZS zasnovana na pretnjama deci a da su „vešala zastava pod kojom oni hodaju“ dok je prema njegovom mišljenju zastava SNS-a, „zastava novih fabrika, novih puteva i novih kliničkih centara“. Perišić nije izostavio ni pominjanje predsednika Aleksandra Vučića koji se, kako je naglasio, zalaže za iste stvari.

Sa druge strane, bivši gradonačelnik Niša nije propustio priliku da sa nipodaštavanjem prokomentariše proteste koji se dešavaju, nazvavši demonstrante „šakom jada“ uz tvrdnju da to nije uvreda, već lepa metafora a rekao je da će SNS uzvratiti na proteste širenjem ljubavi prema Srbiji.

Aktuelni gradonačelnik grada i član GO SNS, Darko Bulatović se takođe obratio u sličnom stilu, naglasivši da „pretnje koje sežu do porodica i dece i stvaranje atmosfere linča“ liče na 1996. i 2000.

„Način i put kojim oni žele povratak na vlast nešto je što svakog normalnog čoveka treba da zabrine“- ustvrdio je Bulatović.

Novinarima se obratio i Nebojša Kocić, aktuelni predsednik GO Medijana i član GO SNS, koji je komentarisao to što se na društvenim mrežama širila slika Aleksandra Stojičića, mladog naprednjaka iz Niša, i člana Kancelarije za mlade GO Medijana, kao navodno ubačenog demonstranta koji je nosio improvizovana vešala na protestima održanim u subotu u Beogradu i zahtevao je izvinjenje od lidera opozicije zbog toga.

Pokret mladih "Za Niš bez straha": "Mi na takvu ljubav ne pristajemo!"

Povodom izjava vodećih naprednjaka iz Niša usledile su reakcije.

Najpre se oglasio Pokret mladih „Za Niš bez straha“ koji ogranizuje proteste u Nišu.

Oni su u saopštenju odgovorili bivšem gradonačelniku Niša, Zoranu Perišiću, na, kako su istakli „prozivke, klevete i uvrede“ koje je izneo na konferenciji za novinare.

„Pre svega, zastava pod kojom mi hodamo iz nedelje u nedelju je sloboda, mladost i budućnost. Naši skupovi oslobođeni su bilo kakve prinude i straha, jer nas niko ne okuplja, nudeći nam sendviče, sokove i dnevnice“ – saopštio je Pokret mladih „Za Niš bez straha“ i pozvao Perišića da, u petak u 18 sati bude na Trgu, kako bi se lično uverio jer kako su istakli, na medijima ih neće videti.

Iz Pokreta su komentarisali i širenje ljubavi koje je Perišić najavio kao odgovor na proteste.

„Što se tiče ljubavi, tamo gde ste Vi i Vaši čelnici širili – tamo ljubavi više nema. Samo podele, mržnja i bes. Mi na takvu ljubav ne pristajemo. Da li Vašaa ljubav lomi prozore zbog nalepnice? Da li Vaša ljubav pali automobile? Da li je Vaša ljubav napala profesora Univerziteta? “ - upitali su organizatori protesta u Nišu i  na kraju saopštenja potpisanog sa „Šaka jada“ poručili da na uvrede i ponižavanja neće ćutati „kao što je gradonačelnik ćutao pred šefom stranke i ponizio sve svoje građane“.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije