Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

14. 10. 2011. Novi trijumf muzike i dobre volje

Gibonni oduševio Srbiju!

10 meseci nakon koncerta u Subotici, kada se Gibonni prviput predstavio svojim fanovima u Srbiji, usledio je novi koncertni trijumf, ovoga puta u Novom Sadu.

Iako su bila planirana obavezna 2 sata, bisevi egzaltirane publike produžili su koncert na Spensu za još jedan sat.

Pred 10.000 oduševljenih fanova, Zlatan Stipišić - Gibonni definitivno je potvrdio da je u ovom trenutku muzičar bez premca ne samo u našem regionu, već znatno šire od toga. Los Angeles Times je nedavno napravio listu „Svet je naša playlista“ i među 15 muzičara iz celog sveta koji zaslužuju planetarnu popularnost uvrstio i sjajnog splitskog kantautora.

Gibonni je za novosadski koncert, za razliku od subotičkog, uspeo da dovede pored Maje Azucene i Damira Urbana i izvanredne članove The London Community Gospel Choira, kao i najboljeg gitaristu nekadašnjem Yu prostoru, Vlatka Stefanovskog. Inače, koncert u Subotici je bio potpuno drugačiji nego ovaj u Spensu. Bio je intimniji i spotaniji, jer samo jednom je prvi put.

Od prvih pesama „Činim pravu stvar“, "Ovo mi je škola" i "U ljubav vjere nemam“, pa sve do biseva, publika je u transu pulsirala u ritmu Gibonnijeve muzike. Tročasovni šou izmamio je poslednje atome energije i kod Gibonnija i kod publike. Bilo je jasno da je Gibo, kao i u Subotici, dao sve od sebe da i ovog puta priušti fanovima vrhunsko koncertno zadovoljstvo.

Na press konferenciji dan nakon koncerta Gibonni je istakao da mu je uvek bitniji prisni kontakt sa publikom i raspoloženje, nego osvajanje ovog ili onog koncertnog prostora, „jer ljudi nisu krompiri da bi se brojali“.

Koncert je obeležila sjajna rasveta sa video zidom i posebno režiranim klipovima koji prate Gibonnijev nastup, kao i posebno pripremljena scenografija sa nezaobilaznom lutkom i svetionikom na suprotnom kraju Spensa. Na ovaj svetionik se osim Gibonnija popeo i mladić kojeg je Gibo izvukao iz publike, a njegova devojka je u gumenom čamcu na rukama fanova doplovila do svog dragog.

Još jednom je Gibonni uputio hrišćanske i humanističke poruke ljubavi i tolerancije - "čuvajte ljude do sebe, ne činite drugima ono šte ne biste hteli da vama čine i tražite u sebi i drugima bolji deo ličnosti", potvrđujući se tako kao iskreni vernik, što je i eksplicitno istakao na konferenciji za novinare. Gibonni je, kao počasni ambasador Unicefa, dokazao da u materijalističkoj civilizaciji ima mesta i za iskrene emocije i empatiju.

Konačno, najavljen je i beogradski koncert. Gibonni je izjavio da traga za odgovarajućim prostorom, jer njemu nije cilj da se utrkuje koliko će puta napuniti Arenu, već da napravi što intimniji doživljaj za svoje prave fanove.

Pogledaj galeriju fotografija sa novosadskog koncerta!

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

24.07.

2012.

Venkata [neregistrovani] u 17:02

RYpFpWHJVyNwhhoJcc

A i ja sam, Čarobna, pisao da ne bih pukao. Sve vredno i lepo, u sred ove pustoši i sramote, ostalo je još samo u nama.

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije