Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

25. 05. 2016. Beograd

Autor: City radio Izvor: City radio

120 hiljada evra prikupljeno u akciji "Asovi za decu"

Na meču “Asovi za decu” održanom 24. maja na stadionu Partizana u Beogradu prikupljeno je oko 120 hiljada evra za izgradnju niškog kliničkog odeljenja za decu obolelu od raka.

Da Srbija nije zaboravila da se ujedini kada je najpotrebnije pokazala je humanitarna utakmica Asovi za decu. Oko 7 hiljada ljubitelja fudbala bilo je na tribinama, a zajedno sa milionskim TV auditorijumom koji je pratio prenos poslato je čak 94.308 SMS poruka za vreme trajanja utakmice. Zanimljivo je da je prodato više ulaznica nego što je bila posećenost utakmice, jer su mnogi hteli i na taj način da pomognu.

Od strane prodatih ulaznica, donatora i sponzora sakupljeno je do sada oko 43 hiljade evra, dok je ukupan prihod od SMS poruka oko 77 hiljada.

Broj telefona 1150 još uvek je otvoren za prikupljanje sredstava za izgradnju dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu, a cena poruke iznosi 100 dinara za sve mreže.

Fudbalski spektakl počeo je u utorak u 20 sati, kad su fudbaleri na teren izašli zajedno sa decom koja se leče od raka, da bi se nakon toga lopta zavrtela i tim Radomira Antića sa kapitenom Dejanom Stankovićem zaigrao protiv tima Bore Milutinovića sa Predragom Mijatovićem kao kapitenom.

Rezultat na terenu bio je 5:4 u korist tima Radomira Antića, a pravi rezultat "Utakmice života" je gotovo 15 miliona dinara za dečje hemato-onkološko odeljenje.

Deca na tribinama kao najbolja slika praznika fudbala

Posebnu sliku humanitarnom fudbalskom spektaklu dalo je preko 7000 dece sa roditeljima koji su ispunili istočnu tribinu stadiona. Na ovoj utakmici nije bilo huligana, nije bilo nasilja, nije bilo svega onoga što prati srpski fudbal godinama, ali je zato bilo iskrenih dečijih osmeha, pomalo suza i jedno veliko srce koje je kucalo u jednom ritmu za pomoć onima kojima je najpotrebnije.

Humanitarni meč realizovan je u organizaciji EXIT fondacije i NURDOR-a, uz podršku FK Partizan i brojnih drugih organizacija i pojedinaca. Najveća fudbalska imena, treneri Radomir Antić i Bora Milutinović, zajedno sa Stankovićem, Mijatovićem, Žigićem, Jovanovićem, Kežmanom, Kraljem, Delibašićem, Ilićem i mnogim drugim asovima, održali su lekciju pre svega iz humanosti, igrajući zajedno za isti cilj.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije