Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

04. 07. 2016. Niš

Autor: Redakcija Izvor: City radio

Policija pojačano kontoliše ispravnost vozila

Kako bi se blagovremeno otklanjale nepravilnosti vozila, ukoliko postoje, do subote 9. jula saobraćajni policajci proveravaće tehničku ispravnost automobila, najviše na putevima i ulicama u naseljenim mestima. Preventivna bezbednosna akcija „Ispravno vozilo – bezbedno vozilo“ obavlja se od 4. do 9. jula.

Tokom sprovođenja akcije, koja za cilj ima pripremu vozila za bezbedno učešće u saobraćaju i povećanje stepena ispravnosti vozila na putevima, saobraćajna policija obavljaće pojačanu kontrolu. Najviše će se kontrolisati automobili na putevima i ulicama u naseljenim mestima, a vozačima će se ukazivati na značaj ispravnosti vozila u saobraćaju.

„Poseban akcenat biće na uređajima za upravljanje i zaustavljanje, uređajima za spajanje vučnog i priključnog vozila, pneumatika, svetlosno signalnih uređaja i uređaja za pogon na sabijeni ili tečni gas, kao i poštovanje pravila saobraćaja“, navodi se u saopštenju MUP-a.

U slučajevima postojanja sumnje u tehničku neispravnost uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila policija će vozače upućivati na kontrolni tehnički pregled, uz obavezno prisustvo policijskih službenika na liniji tehničkog pregleda.

„Ukoliko se utvrde tehničke neispravnosti uređaja za upravljanje i zaustavljanje vozila biće preduzete mere, na osnovu Zakona o prekršajima, uz primenu posebnih mera bezbednost, a to je isključenje vozila iz saobraćaja“, tvrde u MUP-u.

Ovu akciju sprovodi Ministarstvo unutrašnjih poslova u saradnji sa Auto-moto savezom Srbije i Asocijacijom tehničkih pregleda vozila.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije