Home  |  Vesti  |  Srbija  |  Saobraćajci konrolišu da li ste vezani i da li pričate mobilnim dok vozite
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

13. 03. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Saobraćajci konrolišu da li ste vezani i da li pričate mobilnim dok vozite

Pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, u okviru akcije pojačane kontrole korišćenja sigurnosnih pojaseva na svim evropskim putevima, prvog dana sedmice počeli su pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova.

Tokom trajanja akcije, saobraćajni policajci rade i na otkrivanje prekršaja nepropisnog korišćenja telefona od strane vozača u toku vožnje. Takođe, biće angažovani policijski službenici koji će u civilu uočavati prekršaje vozača i putnika. Oni će informacije o vozilima u kojima su uočeni prekršaji, prenositi patrolama koje će zaustavljati vozila i preduzimati zakonom propisane mere.

„U akciji će učestvovati maksimalan broj putničkih vozila, odnosno motocikala bez spoljnih obeležja policije – presretača. Akcija će biti sprovedena u 31 evropskoj državi, koje sarađuju u okviru međunarodne organizacije TISPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope). Napominjemo da korišćenje sigurnosnih pojaseva na svim sedištima značajno smanjuje rizik od stradanja u saobraćajnim nezgodama“, navodi se u saopštenju MUP.

Inače, prema statističkim podacima, u toku protekle godine, u putničkim vozilima je poginulo 183 vozača i 98 putnika, od kojih je 55 odsto putnika stradalo na prednjem, a 45 odsto na zadnjem sedištu.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije