Home  |  Vesti  |  Srbija  |  Vaučeri od 5.000 dinara za odmor u Srbiji – značajni ili beznačajni?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

15. 06. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Vaučeri od 5.000 dinara za odmor u Srbiji – značajni ili beznačajni?

U nekoj od brojnih banja u Srbiji, na jezerima ili planinama, građani koji ispunjavaju uslove mogu da odmaraju uz novčanu pomoć države od 5.000 dinara. Za besplatne vaučere ove godine prijavilo se skoro duplo više ljudi nego protekle. A dok pojedini korisnici vaučera tvrde da se ovakav vid pomoći za odmor zaista isplati, ima i onih koji smatraju da je iznos beznačajan, jer su odmarališta u Srbiji veoma skupa.

U Glavnoj pošti u Nišu kažu da svakodnevno građani različite starosne dobi donose dokumentaciju i prijavljuju se za subvencionisani odmor u Srbiji. Broj prijava varira, pa se tako jednog dana prijavi tek nekoliko Nišlija, a nekada i više desetina.

Penzionerka iz Niša Snežana Pejčić Bogdanović kaže da su ona i njen suprug prošle godine iskoristili vaučere za petodnevni odmor u Soko banji, što se zaista isplatilo.

„Aranžman u hotelu je koštao 21.000 dinara, tako da smo sa dva vaučera doplatili 11.000, što je povoljno, naročito za nas penzionere koji imamo zaista mala primanja. Mada, meni je potrebna banja, a ovaj vaučer skoro pokriva samo jedan “bolnički dan“ u tom slučaju. Inače, nema problema prilikom prijave, i nije komplikovano, svako dobije ko se potrudi da uzme. I ove godine planiram da se prijavim, sada gledam koju banju da izaberem da je jeftinija, pa da mi se više isplati, biram između Gamzigradske i Lukovske“, kazala nam je Snežana.

Međutim, naišli smo i na sugrađane koji su čuli za ovu ponudu, ali se nisu prijavljivali za vaučere smatrajući da je iznos od 5.000 dinara premali da pokrije skupe turističke aranžmane za odmor u Srbiji.

„Mala je suma, a u principu treba puno, puno više, tako da mi apsolutno ništa ne znači tih 5.000 dinara. Jer jedan normalan, prosečan odmor ne možete da košta manje od 700 evra. Tik 50-ak evra vam ništa ne znači. Time je sve rečeno, po meni, ovo je više marketing nego bilo šta drugo“, priča Nišlija.

„Razmišljala sam da iskoristim vaučer, ali treba se valjda prvo prijaviti, pa se onda dobija, ne znam tačno kako ide to. Ali svakako da vam i kasnije obavezno treba doblata iz sopstvenog džepa, odmor sigurno košta oko 10.000, ne košta 5.00. To jeste kao neka pomoć, međutim, oni računaju da je dosta, nama nije“, kaže kroz osmeh gospođa.

Ovi vaučeri namenjeni su penzionerima, nezaposlenim licima, zaposlenima čija je plata manja od 60.000 dinara, ratnim i vojnim invalidima, korisnicima socijalne pomoći. Neophodno je da potencijalni korisnici na šalterima JP ,,Pošta Srbije” podnesu prijave najkasnije 30 dana pre početka realizacije aranžmana, koji mora da bude u trajanju od najmanje 5 dana.

Kako su rekli u Ministarstvu trgovine i turizma, u početku su bila planirana sredstva za 60.000 vaučera ove godine. Međutim, da akcija ne bi stala, Vlada Srbije je iz budžetske rezerve izdvojila dodatnih 100 miliona dinara, pa će tako, do 15. oktobra biti iskorišćheno 80.000 vaučera.

Sve informacije o vaučerima zainteresovani mogu pronaći na http://www.vaucerisrbija.com/

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije