Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

16. 04. 2018.

Autor: I.P. Izvor: City radio

Od jutros u više gradova osvanuo lik Olivera Ivanovića

Na današnji dan pre tri meseca ubijen je, hicima u leđa, Oliver Ivanović, jedan od najznačajnijih političara s prostora Kosova i Metohije. Jutros, su brojni zidovi, ograde i žardinjere u nekoliko gradova ukrašeni grafitima sa njegovim likom, najverovatnije kao bunt i opomena jer ni 90 dana od zločina, ubice i nalogodavci nisu otkriveni.

Društvene mreže su, od jutros, preplavljene fotografijama slikanim u Kosovskoj Mitrovici, Nišu, Kraljevu, Kruševcu, Prištini, Gračanici i još nekoliko drugih gradova. Na slikama je grafit sa likom ubijenog lidera Građanske inicijative SDP, Olivera Ivanovića. Kao motiv grafita uzeta je fotografija ubijenog Ivanovića sa suđenja, na kojoj se osmehuje preko ramena, najverovatnije jer je namera organizatora ove akcije bila da podseti i na tri godine koje je Oliver Ivanović proveo u zatvoru, iz kog je na slobodu pušten svega nekoliko meseci pre nego će u njega biti pucano "s leđa" sa šest smrtonosnih hitaca.

Ubistvo Olivera Ivanovića, podsetimo, na površinu je izbacilo mnoge stvari o kojima se nije u široj javnosti govorilo,kao što je pitanje bezbednosti na severu Kosova ali pre svega pitanje svega što je ubistvu prethodilo, satanizaciji kojoj je Ivanović bio izložen u predizbornoj trci, napadima na njega i njegovu porodicu, te postojanja kriminogenih struktura o kojima je za života govorio i sam Ivanović a post mortem i njegove kolege iz drugih političkih opcija na Kosovu i Metohiji, poput Rade Trajković.

Grafiti su se u Nišu pojavili noćas, a naša ekipa ih je uočila na više mesta u gradu, u centru i van njega, od zidova glavne pošte u Nišu, preko keja,  Bulevara Nemanjića, Bulevara 12. februar. U isto vreme iz drugih gradova stižu fotografije sa Oliverovim likom i imenom. Danas su se oglasili saopštenjem i iz  Građanske inicijative SDP čiji je predsednik bio Oliver Ivanović. U saopštenju su istakli da pomaka u istrazi Ivanovićevog ubistva nema a najavili su i da će sutra pokrenuti peticiju da ulica u kojoj je ubijen Oliver Ivanović ili pešačka zona u Kosovskoj Mitrovici ponesu njegovo ime.

Oliver Ivanović je ubijen 16.januara ispred prostorija njegove stranke, hicima ispaljenim u leđa. Ubice su posle napada pobegle a, iako su najavljivali temeljnu istragu i iz Beograda i iz Prištine, do sada nikakvih konkretnijih rezultata nema.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije