Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Srbija

29. 06. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City Radio

Menjaju se pravila za korišćenje portala eUprava

Ukoliko imate nalog na portalu eUprava, a niste ga verifikovali, moći ćete da ga koristite do 1. jula. Na osnovu nove zakonske regulative, nakon toga se svi nalozi koji nisu verifikovani brišu. Da biste potvrdili da ste osoba za koju se predstavljate, neophodno je da priložite važeći lični dokument na uvid.

Pre svega je potrebno da se prijavite na svoj nalog na portalu eUprava sa svojim korisničkim imenom i lozinkom. Nakon toga se u gornjem delu pojavljuje obaveštenje da je do 1. jula potrebno da potvrdite Vaš profil na adresi. Klikom na reč adresi, otvara se stranica na kojoj možete poslati očitanu ili skeniranu ličnu kartu ili pasoš. U slučaju da nemate tu mogućnost, potrebno je da slikate obe strane lične karte i da to pošaljete u prilogu. U roku od 24 sata trebalo bi da Vam stigne poruka da li je Vaš profil verifikovan.

Ukoliko Vam nalog bude izbrisan, već od 1. jula se možete ponovo registrovati. Za dodatne informacije možete poslati mejl na office@ite.gov.rs.

Preko portala eUprava možete zakazati termin za izdavanje lične karte ili pasoša ili  možete elektronskim putem upisati dete u vrtić ili školu. Ovaj portal trenutno koristi preko milion građana Srbije.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije