Home  |  Zabava  |  Nišlije tradicionalno za 1. maj na Kameničkom visu
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zabava

01. 05. 2017. Niš

Autor: Aleksandar Đokić Izvor: City Radio

Nišlije tradicionalno za 1. maj na Kameničkom visu

Već tradicionalno brojni sugrađani 1. maj provode na našem najpopularnijem izletištu – Kameničkom visu. Hrana, piće, sport, druženje i relaksacija glavni su razlozi za odlazak u prirodu, kažu naši sagovornici.

Uz već standardan roštilj, „okretalo se“ i na ražnju a tu je i nezaobilazno pivo. Rekreacija mlađih i starijih, šatori u kojima će neki i prenoćiti, slika je koju smo zatekli na Kameničkom visu.

Jedna naša sugrađanka kaže da je sa porodicom, komšijama i prijateljima došla na ovo izletište najviše zbog dece.

„Deci boravak u prirodi znači najviše, bili su jako nestrpljivi a mi smo sa nestrpljenjem pratili vremensku prognozu nadajući se lepom vremenu, na sreću danas je lepo“, ističe naša sugrađanka i dodaje da i „njima,  starijima mnogo znači odlazak, zbog relaksacije, opuštanja od svakodnevnice, ali i druženja sa prijateljima i komšijama“.

Neki naši mlađi sugrađani, osim tradicionalnog roštiljanja i pića, poneli su i šatore.

„Svake godine smo ovde i to uglavnom dva dana. Planiramo da prenoćimo zbog toga smo i poneli šatore. Ovo je prilika da se opustimo od grada i uživamo u prirodi“, kaže jedan student.

Za one koji su ostali bez piva nije bilo „zime“, jer je Niška pivara besplatno na Kameničkom visu promotivno delila svoj proizvod.

„Za sada je mnogo otišlo piva, prvi put smo ovde, ali ovo zaista izgleda lepo“, kaže nam jedna radnica pivare.

I zaista je bilo tako, kao i po običaju i mlađi i stariji „svako na svom terenu“ igrali su odbojku, fudbal, dobacivali se starim dobrim frizbijem, reklo bi se idealno za relaksaciju, zdrav život, i odvajanje dece od računara i tableta.

Osim Kameničkog visa solidan broj naših sugrađana rešio je da 1. maj provede na „Čegru“. Neki kažu zbog manje gužve u odnosu na Kamenički vis, a nekima je tamo „lepše i čistije“.

Inače sve naše sagovornike smo pitali da li će pokupiti smeće za sobom, i svi su nam obećali da će to i učiniti.

„Slalomom“ do visa | Senku na lep dan na Kameničkom visu bacio je put do njega, pun udarnih rupa, a neke se mogu nazvati i kraterima, i to se može reći za čitavu deonicu od skretanja ka Čegru do Kameničkog visa. Na pojedinim mestima put je čak celom širinom uništen do te mere da morate skoro da stanete prebacite u 1. brzinu i polako do „zdravijeg“ dela asfalta. Osim što udarom, možete ozbiljno da oštetite automobil, rupe predstavljaju još veću opasnost jer itekako mogu da izazovu saobraćajne nezgode.

Ovim putem apelujemo na nadležne da što pre saniraju ovu deonicu, jer se na Kamenički vis ne dolazi samo za 1. maj, već tokom celog proleća i leta, a posebno ružnu sliku ostavlja deonica do spomenika na Čegru, koga tokom godine obilazi solidan broj i stranih turista.  

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije