Home  |  Zabava  |  IT svet  |  Istraživanje pokazalo koji je najpouzdaniji smartphone
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

IT svet

26. 02. 2013.

Autor: Tijana Nikolić Izvor: Economy.rs

Istraživanje pokazalo koji je najpouzdaniji smartphone

Istraživanje je obuhvatilo podatke iz preko 700.000 izveštaja o problemima izlistanim na web stranicama, a ti podaci kombinovani su s informacijama firme “StatCounter” o udelima na tržištu kako bi se za svakog smartphone proizvođača odredila pouzdana ocena.

Apple je postigao ocenu 3,47 na FixYa Reliability Reporter listi, što ga čini 187% pouzdanijim od Samsunga koji ima ocenu 1,21 i 25 puta pouzdanijim od Motorole.

“Pametni telefoni se dosledno upoređuju slučaj po slučaj, ali niko nije pregledao ukupne trendove celokupnih proizvođačkih smartphone linija”, rekao je izvršni direktor i osnivač firme” FixYa”, Yaniv Bensadon najavljujući rezultate istraživanja. 

Ne samo da je firma “FixYa” uporedila telefone s obzirom na proizvođače i njihove tržišne udele, već je i na brendove gledala "celovito", beležeći zajedničke pritužbe za svaki od njih.

Npr., korisnici “Apple”-a žale se na kratak životni vek baterije, nedostatak novih karakteristika na telefonu i na mogućnosti prilagođenja i na povezivost preko Wi-Fi veze. 

Korisnici “Samsung” smartphone-a imaju posve različite probleme i pitanja koja se odnose na mikrofon i zvučnike na “Samsung” telefonima. Korisnici Samsunga takođe se žale da im se uređaji previše zagrejavaju i da imaju kratko vreme trajanja baterije.

Visoka temperatura uređaja takođe je problem koji muči i kupce Nokije. Oni se takođe žale na dugo vreme odziva, siromašniju ponudu aplikacija i kratak vek trajanja baterije.

Vlasnici “Motorole” su najmanje zadovoljni svojim uređajima i najniže rangirani na listi, međutim oni su jedini koji se nisu žalili na baterije (možda zbog fantastične baterije na modelima Droid Razr i Droid Razr Maxx).

Umesto toga, žalili su se na probleme s kamerom i kvalitet zvučnika i na poteškoće u radu ekrana osetljivog na dodir. Inače, vlasnici “Motorole” su najnezadovoljniji aplikacijama koje im dolaze preinstalirane na njihove uređaje.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije