Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

IT svet

11. 03. 2013.

Autor: Tijana Nikolić Izvor: B92

"Hater" - aplikacija za one koji ne vole uvek

Društvene mreže kao što su Facebook i Instagram omogućavaju korisnicima da objavljuju događaje iz svog života koje njihovi prijatelji mogu da komentarišu i lajkuju. Međutim, Džejk Benks veruje da nas opcija "like", koja se koristi na tim mrežama, prisiljava da budemo previše pozitivni, pa je osmislio alternativnu aplikaciju nazvanu "Hater".

"To je moj odgovor na sve što se dešava na društvenim mrežama, jer jedino što sada možete da učinite je da lajkujete. Ne želim da se pretvaram da sam nešto što nisam, želim da budem iskren i da kažem "zaglavio sam se u saobraćaju i mrzim to'", rekao je Benks za IT portal Mashable. 

On smatra da će ova aplikacija uticati na ljude da razmisle kakve postove dele. Kaže da je posmatrao društveni svet i razmišljao o tome šta nedostaje i odlučio da je to "Hater" (hejter). Zato je pre šest meseci odlučio da proda svoju firmu i posveti se radu na razvijanju aplikacije koja je za iPhone lansirana u petak, a na uređajima koji koriste Android biće dostupna u sledećih nekoliko meseci.

Aplikacija funkcioniše slično kao Instagram. Korisnici mogu da fotografišu nešto što ne vole, objave fotografiju uz naslov i kratak tekst, a drugi korisnici ove mreže te fotografije mogu da komentarišu ili da kliknu na "palac dole" i označe da im se ne sviđaju. 

"Hater" omogućava korisnicima da s drugih internet stranica preuzmu fotografije koje im se ne sviđaju i objave ih uz pomoć usluge "alter ego", odnosno mogu na "Hateru" anonimno da dele objave svojih prijatelja koje ne vole.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije