Home  |  Zabava  |  IT svet  |  “Facebook” počeo da naplaćuje slanje poruka slavnima
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

IT svet

08. 04. 2013.

Autor: Tijana Nikolić Izvor: Blic

“Facebook” počeo da naplaćuje slanje poruka slavnima

Društvena mreža "Facebook" počela je da naplaćuje slanje poruke javnim ličnostima i osobama koje se ne nalaze u listi prijatelja tih korisnika.

Prema rečima čelnika društvene mreže ovo će sprečiti "spamovanje", odnosno slanje neželjenih poruka drugim korisnicima i ujedno javnim ličnostima koje imaju profil na "Facebook"-u.

Zanimljivo je da cena poruke varira od jedne do 11 funti (u SAD od jednog do 15 dolara), u zavisnosti od popularnosti javne ličnosti, odnosno izračunava se kroz posebnu matematičku formulu koja uključuje broj pratilaca na ovoj društvenoj mreži kao i broj poruka koji dobijaju. To znači da će cena varirati u zavisnosti od popularnosti. 

Ovo je izazvalo veliki broj negativnih kritika, jer se kosi sa pravilom da će "Facebook uvek biti besplatan", ali i sa iskorišćavanjem mnogih fanova za dodatnu zaradu. Naplata se vrši putem kartica, a korisnici mlađi od 18 godina neće moći da izvrše "kupovinu". 

Iz "Facebook"-a  ističu da je ovo sve želja da se spreči slanje spama u vidu poruka, kao i da su cene određene nasumično, odnosno da nisu "zacrtane u kamenu".

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije