Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

IT svet

26. 04. 2013.

Izvor: Orion Telekom

Orion Telekom dobio nagradu za android aplikaciju

Orion Telekomu dodeljene su dve prestižne nagrade - IT Awards 2013: za razvoj android aplikacije "Orion Ring" i specijalna nagrada za "aktivnosti i doprinos u domenu društvene odgovornosti kompanije".

Kompanija Orion telekom razvila je Android aplikaciju - „Orion Ring“ krajem prošle godine, a javnosti je predstavila 06. marta ove godine. Osnovna namena aplikacije je povećanja dostupnosti usluge jeftinog telefoniranja ka inostranstvu i značajno pojednostavljen način pozivanja. 

U tom trenutku, aplikacija je bila jedinstvena i prva te vrste u svetu. British telecom je razvio sličnu aplikaciju, koja se pojavila 20-ak dana kasnije, ali za operativni sistem iOS.

 

„Orion Ring” android aplikacija – osporavana, umalo zabranjena i konačno nagrađena!

Od dana predstavljanja, pa do danas, aplikacija je imala prešla buran put. Unapređivana je i zabeležila je oko 10.000 instalacija. Međutim, reklamna kampanja je morala biti prekinuta i na preporuku regulatorne agencije i pod pritiskom konkurencije, aplikacija je umalo je bila i ukinuta.

Srećom, razumevanje RATEL-a i otvorenost za saradnju razrešilo je nedoumice i namenu aplikacije, što se poklopilo i sa pristizanjem vesti o osvajanju vrednog priznanja - IT Awards 2013. Ono predstavlja satisfakcija za sve nevolje u razvoju aplikacije, za koju iz Orion telekoma kažu da, koliko je ona njihovo delo, toliko je i njihovih korisnika, koji su budno i s pažnjom pratili dešavanja, pružali im podršku i ukazivali na sve potencijale i probleme koje prate svaki nov i generički proizvod na tržištu.

U obrazloženju specijalne nagrade stoji: 

"Specijalnu Plaketu za kompaniju koja se pokazala kao izuzetno društveno odgovorna dodeljujemo OrionTelekomu. Zato što je brinuo da svi mladi (školarci i studenti) lako i brzo dobiju pristup Internetu, zato što jedini nije podigao cene za kranje korisnike, kada je država podigla PDV, zato što čuva našu planetu razvijajući samostalno svoje Zelene usluge..."

Nagrada je dodeljena kompaniji Orion telekom 22.aprila, u organizaciji nezavisne, specijalizovane TV Produkcije “Interfejs”. 

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije