Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Izlasci

02. 06. 2016. Niš

Autor: Krstić Izvor: City radio

Vremeplov u Dušanovoj na festivalu „PozitivNi“

Nišlije će u subotu, 4. juna, od 10 sati do ponoći moći da uživaju u raznovrsnom i bogatom programu drugog uličnog festivala „PozitivNi“ u Dušanovoj ulici. Zabavljaće nas preko 50 izvođača iz cele Srbije, među kojima su gutači vatre, muzičari, žongleri, štulari, slikari, gimnastičari, glumci, plesne grupe, a najmlađi će imati priliku da se oprobaju u specifičnim takmičenjima.

Na preko 40 punktova Art&Music festival „PozitivNi” održava se juna, koji je proglašen za mesec turizma u Nišu. Na ovu manifestaciju, koja je i prošle godine održana u srcu grada, pozitivno reaguju i strani turisti.

„Dušanova ulica je dostupna svim Nišlijama. Nekada je u ovom delu grada bitisala i odrastala moja generacija, a na primeru prvog festivala pokazalo se da i mlađe generacije, kao i turisti, sa oduševljenjem prihvataju ovaj događaj“, kaže Uroš Parlić, direktor Turističke organizacije Niša.

Program „Back to 80's“ okuplja crtače grafita, plesače breake dance-a, niške džedaje, a organizovano je i jedno neobično nadmetanje za naše najmlađe sugrađane.

„Polaznici naše škole za rok i pop muziku spremili su dva koncerta, jedan je u 12 sati na bini kod Stare Srbije, a drugi je u 18 sati. Na improvizovanoj radionici crtaćemo, vajaćemo, slikaćemo, a istovremeno, podsetićemo se perioda kada smo muziku slušali preko kasetofona, takmičenje je u brzom premotavanju kaseta grafitnom olovkom. Ko najbrže premota kasetu od 60 minuta dobiće vrednu nagradu“, objašnjava Miodrag Stanković Čile, ispred muzičko-kreativnog centra „Music land studio“.

Dejan Gavrilović - Funky Junkie i njegove kolege Brkica, Biško i Ivica, di-džejevi iz čuvenog muzičkog kluba ’81. okupiće se posle mnogo decenija.

„Oni su osamdesetih godina svojom muzikom kreirali muzičku klupsku scenu, i obećavam fantastično muzičko podsećanje, vremeplov na muziku koja se tada slušala u Nišu i koja je izuzetno kvalitetna“, kaže dj Funky Junkie za City radio.

Funky Junkie očekuje da će muzički program opravdati ime ovog festivala, a da će narednih godina, možda i uz pomoć gostiju iz inostranstva, uz dobro planiranje i podršku TON-a „PozitivNi“ prerasti u još veću manifestaciju.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije