Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzika

27. 11. 2012.

Autor: Tijana Nikolić Izvor: Economy.rs

Intervju za posao u Google-u

Svojim budućim direktorima i inženjerima, Google postavlja mnoga pitanja koja se odnose na uspehe (i neuspehe) tokom njihovog školovanja, ali najgora stvar su tzv. mozgalice, jer postoje neke o kojima verovatno ništa niste čuli.

Pitanja su takva da će zbuniti čak i najpametnije. Pogledajte i proverite da li biste prošli na njihovom razgovoru za posao.

1. Koliko biste naplatili pranje svih prozora u Sietleu?

2. Koliko puta dnevno će se kazaljke sata preklopiti?

3. Koliko majstora za uštimavanje klavira postoji u celom svetu?

4. Koliko loptica za golf stane u školski autobus?

5. U zemlji u kojoj ljudi žele samo dečake, svaka porodica trudi se da dobije dete dok ne dobije dečaka. Ako dobije devojčicu, nastoji da dobije novo dete. Ako dobije dečaka onda će prestati. Koliki je odnos dečaka i devojčica u toj zemlji?

6. Napravite plan evakuacije za San Francisko.

7. Dobili ste dva jaja i imate pristup zgradi od 100 spratova. Jaja mogu biti vrlo tvrda ili vrlo krhka, što znači da se mogu razbiti ako padnu sa prvog sprata ili se čak ne moraju razbiti ni ako padnu i sa stotog sprata. Oba jaja su identična. Morate odrediti najviši sprat sa kojeg jaje može biti bačeno, a da se pritom ne razbije. Pitanje je: koliko padova možete isprobati? A smete razbiti samo dva jaja.

8. Objasnite značenje izraza ’dead beef’.

9. Čovek je dogurao automobil do hotela i izgubio svo svoje bogatstvo. Šta se dogodilo?

10. Potrebno je da proverite ima li vaš prijatelj Bob tačan broj vašeg telefona, ali ne možete ga direktno pitati. Pitanje morate napisati na papiriću koji ćete dati Evi, koja će ga predati Bobu i vratiti vam odgovor. Šta morate napisati na papiriću, osim samog pitanja, da bi Bob mogao razumeti poruku, a da Eva ne može pročitati vaš telefonski broj?

11. Kapetan ste gusarskog boda i vaša posada treba da glasa o tome kako će podeliti zlato. Ako se manje od pola gusara složi s vama, vi umirete. Kako biste raspodelili zlato tako da dobijete dobar deo plena, a da ipak preživite?

12. Objasnite bazu podataka u tri rečenice svom osmogodišnjem nećaku.

13. Smanjili ste se na veličinu novčića od pet centi, ali je i vaša masa proporcionalno smanjena ali tako da zadrži svoju izvornu gustinu. Potom ste bačeni u praznu čašu miksera, a oštrice će se pokrenuti za 60 sekundi. Šta ćete učiniti?

14. Imate osam loptica i sve su iste veličine. Sedam njih su jednake po težini, a jedna je malo teža. Kako ćete pomoću vage i samo dva vaganja pronaći loptu koja je teža?

Da li biste se zaposlili u Google-u, posle ovakvog intervjua?

Komentari (1)

ostavi komentar
uto

27.11.

2012.

Maxa [neregistrovani] u 16:30

OFC

Naravno...

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije