Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Muzika

30. 12. 2016. Niš

Autor: Zorica Milenković Izvor: City radio

Dobar razlog da odeš u zatvor

Ljudski je grešiti, ali je ljudski i praštati, a kada je ljubav osnova i najteži problemi se mogu rešiti. Ovo je poruka koju nam kroz svoju novu pesmu i spot „Za nas“ šalje diplomirani psiholog, ali i vokalni izvođač pop muzike, Milica Milkić.

Milicu Milkić smo upoznali prošle godine, kada smo prateći realizaciju projekta „Dete nemoj da se predaš“, koje je imalo za cilj da nas sve aktivira u suzbijanju nasilja i narkomanije, ali drugih problema koji prate ove dve pojave u našem društvu. Milica Milkić i kao vlasnica psihološkog savetovališta „Darling centar“ iz Niša pokušava preventivno da utiče i pomogne roditeljima koji se susreću sa raznim problemima tokom odrastanja svoje dece.

Na kraju ove godine obradovala nas je novom idejom koju realizuje sa istim ciljem – pesmom pokušava da približi često potisnuta osećanja, bez kojih zapravo nema života. Zanimljivo je da je odlučila da spot za svoju pesmu napravi sa zatvorenicima KPZ Niš, a podsetimo to su ljudi koji su takođe učestvovali u realizaciji projekta „Dete nemoj da se predaš“ sa ciljem da se nasilje i poroci koji uz njega idu predoče mladima, kao nešto što je pošast ovoga sveta i čega se treba kloniti.

Poruka pesme „Za nas“ je kaže Milica, upravo to, da ljubav kao osnova koja je u današnjem svetu izgubljena, može biti važna i kao preventiva i kao jedan od načina za rešavanje problema nasilja.Nije slučajno što je muzički spot sniman baš u niškom zatvoru.

Kako nam je rekla Milica, ekipa koja je radila na spotu smatrala je da cela priča treba da ima psihološku, a ne estradnu pozadinu koja se vezuje za skandale, nemoral i slike nasilja.

„Cilj je psihološki efikasna borba protiv nasilja, ali i psihološka podrška, reedukacija i resocijalizacija osuđenika, kao način prevencije ponovnih izvršenja krivičnih dela”, objašnjava Milica Milkić.

Zatvori su mesta gde su sakupljene brojne greške i zatvor i osuđenici su metafora za čitavu ideju, kaže Milica. 

Pre dve godine Milica Milkić snimila je i spot za pesmu „Dan u snovima“. Ta pesma je u potpunoj suprotnosti od spota i pesme „Za nas“, i imala je više estradnu poruku, dok nova pesma i spot, ponavlja Milica, imaju pre svega psihološku pozadinu.

Autor muzike pesme „Za nas“ je Aleksandar Vlajković (AVAX produkcija) dok je muzički spot potpisuje video grupacija “RedNeck production”. Snimatelji su  Vladimir Ilić i Igor Jovanović . 

Kako kaže Milica, cela ekipa je savršeno razumela emociju koju pesma i spot treba da pokažu, i uspeli su uspešno da realizuju ono što su zamislilili. Ovaj projekat je podržala i Gradska opština Medijana.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije