Home  |  Zabava  |  Putovanja  |  Niški avanturista vozi poslednju etapu do ostvarenja sna
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Putovanja

27. 08. 2017. Niš

Autor: Ivana Petrović Izvor: City radio

Niški avanturista vozi poslednju etapu do ostvarenja sna

Prošlo je blizu mesec i po dana, otkako smo, u neobičnu avanturu na motoru, ispratili našeg odvažnog sugrađanina Predraga Peđu Perunovića.

Kako nam je i obećao, pre polaska na 16 000 kilometara dug put do Vladivostoka, Peđa, u maniru  pravog reality hroničara iz dana u dan, na kraju svake deonice, putem svoje FB stranice obaveštava brojne pratioce o toku svog putovanja.  O mnogo toga lepog, ali povremeno i o nevoljama koje ovakvo ekstremno putovanje moraju neminovno da prate.

Možemo slobodno ustvrditi da je Predrag Perunović ovog leta neprikosnoveni bum na Fejsbuku.  Porodica, brojni prijatelji ali i nepoznati ljudi, prate ga i bodre, kroz sve zemlje koje prolazi, daju mu savete i iskreno se raduju što se putovanje, uprkos manjim neprilikama, odvija prema planu. Zabrinu se kada se ne oglasi uveče i odahnu kada dobiju informaciju da je razlog tome - nedostatak Interneta na mestu gde se odmara.

Pre par dana, Peđa je otpočeo poslednju, četvrtu, etapu svog putovanja, od Ulan Batora u Mongoliji, do Vladivostoka. Prema onome, što piše iz dana u dan,  od kraja treće etape, on ima sve češće probleme, uzrokovane lošim vremenom. U trenutku dok ispisujemo ove redove, Peđa je okončao deonicu između Čite, grada u Rusiji do Belogorska takođe ruskog grada. Ta deonica je  bila  skoro 1500 km duga i  srećom je prešao bez većih problema, iako ga je iznenadio sneg.

„Najhladniji dan do sada! Kada sam jutros pošao bilo je 6c uz laganu kišu, a onda je temperatura počela da pada da bi došla do 3c! Celog dana se nije popela više od 6c. Jako hladno i vrlo teški uslovi za vožnju. Samo sam gledao da li će još i kisa da pocne da me bije i dodatno hladi.“ – podelio je Peđa na Fejsbuku –  „ A, onda, negde u vožnji, kad sam pomislio da počinje kiša, jer je počelo da me udara po kacigi, pogledao sam u rukavice da vidim da li se kvase i da li treba da stanem. I ono što sam video nisam isprva razumeo... To što je padalo, odbijalo se od vizira, rukavice i kacige i nije se zadržavalo... Zbunio sam se na trenutak, a onda shvatio: Počeo je da pada sneg!“

Peđa je do sada prešao  7 vremenskih zona, preko 14.494km, što znači da mu je do cilja ostalo još oko 1.500. Iz ugla nekog ko prati ovo divno putovanje iz fotelje, čini se da nije mnogo. Ali je, to zapravo, još nekoliko dana vožnje kroz vremenski ćudljivi transibirski region. Iako pažljivo pratimo celo njegovo putovanje kroz egzotične zemlje i predele, nastojali smo da ga mnogo ne zapitkujemo o toku putovanja, pošto je precizno, u maniru pravog putopisca, delio sasvim dovoljan broj informacija sa svima koje je zaintrigirala Niš - Vladivostok avantura. Pa, ipak, sada pred sam kraj putovanja, pitamo kako se oseća i ima li snage da uz osmeh doveze motor do početne stanice Transibirske pruge - Vladivostoka.

"Sve je u redu" - piše nam Peđa - "žurim samo da pobegnem iz užasno hladnog Sibira."

Objašnjava nam da upravo piše FB objavu koju juče nije uspeo da podeli na FB nalogu, jer u "krčmi pored druma", kako je duhovito opisuje, i u kojoj je odmorište delio "sa ruskim kamiondžijama" nije bilo Interneta.  Uz smeh konstatuje da bez svega toga: hladnoće, povremenih administrativnih problema, loših puteva ovakva avantura ne bi bila takva kakva jeste - ekstremna!

Nema nikakvog razloga da sumnjamo da će i ostatak puta Predrag bezbedno preći i da će tako postati sasvim jedinstveni junak naših dana, utoliko jedinstveniji jer je na ovakvo dugačko i neverovatno putovanje krenuo sasvim sam.

Poželimo mu sreću u iščekivanju fotografije iz dalekog Vladivostoka, poslednje stanice  neverovatne i uzbudljive životne avanture našeg Nišlije, Predraga Perunovića. 

Komentari (1)

ostavi komentar
čet

31.08.

2017.

Aca [neregistrovani] u 23:45

Bravo za Pedju

Sta reci, sem, Svaka cast !

Odgovori

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije

Najviše komentara