Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Putovanja

06. 08. 2020.

Autor: Katarina Mladenović Izvor: City radio

"Posećenost Niške Banje kao u dobra stara vremena"

Uprkos navodima Zavoda za statistiku, gde se nalazi podatak da je Nišku Banju u junu ove godine posetilo samo 11 turista i to stranih, u ovoj Opštini kažu da to nije ni blizu istini. Navode da je broj turista zasigurno veći nego prethodnih godina, ali za koliko, nisu mogli da preciziraju.

U Opštini Niška Banja kažu da nemaju podatke o tačnom broju turista, ali da je poznat broj vaučera koji je dodelila država, a to je 1262.

„Tokom cele prošle godine bilo je 500 vaučera, tako da ih ove godine imamo više nego duplo. Niko ne zna koliko tačno gostiju ima. Broj turista kod privatnih stanodavaca isto se ne zna, ali je apsolutno netačno da je bilo samo 11 gostiju i to stranaca. Taj podatak imaju zato što su stranci jedini koji moraju da se prijave“, rekla je Marina Jović, rukovodilac grupe za turizam i promotivne aktivnosti u opštini Niška Banja, i dodala da se u restoranima, kafanama i kafićima uvek traži mesto više.

Zatvaranje granica zbog pandemije odrazilo se nepovoljno po turizam ne samo u Srbiji, već i u inostranstvu. To je i razlog što su mnogi ove godine odustali od letovanja van granica Srbije. Marina Jović upravo u tome vidi razlog za veću posećenost domaćih destinacija i navodi da je posećenost Niške Banje „kao u dobra stara vremena, 70-ih, 80-ih godina“.

Problem koji postoji jeste to što kapaciteti Radona i Zelengore nisu onakvi kakvi su bili ranijih godina. Kako kaže, u Radonu se koriste samo kapaciteti starog kupatila i oni koji bi želeli da dođu na terapije, možda to ne mogu da ostvare. Takođe, ne rade ni terme.

„Korona je najviše poremetila zato što su Radon i Zelengora bili stavljeni u funkciju kovid-bolnice. Tih mesec i po dana pa posle još naredne 2 do 3 nedelje dok se uradila kompletna dezinfekcija, izgubilo se dosta vremena“, kaže Marina Jović.

Ipak, dodaje da je zdravstveni turizam na istom nivou kao i ranijih godina. A sada Nišku Banju posećuju i mladi koji su za sportski turizam, adrenalinski turizam, paraglajding, rafting, safari ture. Kako kažu u ovoj Opštini, za njih sezona nije izgubljena.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije

Najviše komentara