Home  |  Zdravlje  |  Eliminišite stres
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

05. 05. 2011. Tehnika emocionalne slobode

Eliminišite stres

Ako zelite da eliminišete uzročnike stresa koji ostavljaju trag na sve aspekte vašeg života, i da uklonite tzv. zaglavljene emocije koje negativno utiču na vaše zdravstveno stanje to mozete učiniti uz pomoć tehnike emocionalne slobode, tvrdi sertifikovani trener EFT tehnike Jasmina Kovačev.

Tehnika emocionalne slobode pre svega je namenjena radu na sopstvenim emocijama.

"Tehnika emocionalne slobode je namenjena radu na sopstvenim emocijama i na ličnim uverenjima koja imaju štetan uticaj na nas same. Tehnika je primenjiva bukvalno u svakom segmentu života. U današnje vreme je povećano prisustvo stresa. Stres je emocionalna reakcija na ljude, događaje, situacije. Pošto su to naše reakcije, to znači da nešto možemo i da uradimo po tome, jer se to dešava u nama. Ako smo u poziciji da stalno okrivljujemo drugog zbog toga, onda smo u vrlo nepovoljnoj poziciji - u poziciji žrtve.

U suštini, možemo da se uopšte ne osećamo tako. Kada znamo da su emocije u nama i da ima načina da se sasvim drugačije osećamo, dolazimo u potpuno drugačiju poziciju - u poziciju kontrole, u poziciju smirenog uma, sa kojim sasvim drugačije razmišljamo. Tada funkcioniše i logika i ono što je u spoznajnom delu uma.

Rad na emocijama je do sada u velikoj meri zanemarivan, a i samo poznavanje nije u dovoljnoj meri koliko je taj rad bitan. Normalno je da svi imaju emocije, ali problem stvaraju tzv. "zaglavljene" emocije. Takve emocije samo čekaju momenat u kome ćemo eksplodirati.Briga je ta koja nas najčešće muči. Briga je u stvari strah od nečega što se može desiti. Najgore stvari zbog kojih brinemo se nikada nisu desile niti će se desiti. Tako u velikoj meri trošimo energiju, sebe i oštećujemo svoje zdravlje.

Više od 85% zdravstvenih problema započne na emotivnom nivou a završi kao organski poremećaj. Zato je rad na svojim emocijama izuzetno bitan, zbog zdravlja, zbog mogućnosti bolje komunikacije, zbog ličnog razvoja, zbog višeg nivoa svesti, zbog emocija uverenja koja nas blokiraju da budemo ono što želimo postignemo ono što želimo", kaže Jasmina Kovačev.

Tehnika emocionalne slobode može pomoći da uklonimo uverenja koja nam smetaju, može nam pomoći da postignemo unutrašnji mir i da savladavenjem ove tehnike pomognemo sami sebi u eliminisanju negativnih emocija. Jasmina Kovačev održaće u četvrtak, 5. maja od 16:30 do 19:00, dva uvodna predavanja na ovu temu u Regionalnom centru pored zgrade Opštine Medijana. Predavanja su besplatna.

Treninzi za zainteresovane će se održavati: 28. i 29. maja - Nivo 1 tehnike emocionalne slobode, 30. i 31. maja - Nivo 2 tehnike emocionalne slobode i 1. juna celodnevni grupni rad na konkretnom skidanju sopstvenih opterećenja. Ta dva nivoa pružaju solidnu samopomoć i oni su prvi korak za one koji reše da idu dalje za profesionalnu primenu.

Zainteresovani se mogu prijaviti na telefon 063.16.081.16. Dodatne informacije se mogu dobiti na isti telefon ili na sajtu http://www.tehnikaemocionalneslobode.com/

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije