Home  |  Zdravlje  |  Vedro, a zeleno nebo za male heroje
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Samnji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Zdravlje

15. 02. 2017. Niš

Autor: Ana Krstić Izvor: City radio

Obeležen Svetski dan dece obolele od raka

Vedro, a zeleno nebo za male heroje

Nebo nad centrom grada zelenilo od stotina helijumskih balona koje su Nišlije pustile na Dan dece obolele od raka. Baloni su simbol podrške mališanima koji se leče od raka, i znak sećanja na one male superheroje koji više nisu sa nama.

Uz prigodne programe i u prisustvu prijatelja, roditelja, volontera i javnih ličnosti, Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR je obeležio 15. februar, Svetski dan dece obolele od raka.

Cilj nam je da što više ljudi podrži akciju I ja se borim, da prikupimo novac za završetak novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja, da pružimo podršku porodicama dece koja se bore i da pustimo balone u znak sećanja na onu decu koja se nisu izborila sa ovom bolešću“, kaže Marija Tomić ispred NURDORA, za City radio.

Za opremanje nove dečje hemato-onkologije u Nišu neophodno je da se sakupi još 25 miliona dinara. Nova humanitarna akcija koja će trajati naredna 3 meseca “Stare stvari za novu nadu” sprovodi se preko portala halooglasi.com. Novac od prodaje polovnih stvari preko ove platforme namenjen je izgradnji niške klinike za decu obolelu od raka.

Inače, kako je povodom obeležavanja 15. februara, Međunarodnog dana dece obolele od malignih bolesti saopštio Institut za javno zdravlje, najzastupljeniji oblici raka su leukemije, tumori mozga i limfomi. Uprkos dobrim rezultatima lečenja, maligne bolesti su čak i u razvijenim zemljama i dalje drugi po učestalosti uzrok smrtnosti kod dece uzrasta do 14 godina.

Ovaj dan obeležava se u cilju edukacije i efikasnog sprovođenja svih mera koje će omogućiti ranu dijagnostiku, adekvatnu terapiju, rehabilitaciju i bolji kvalitet života dece obolele od malignih tumora.

Komentari (0)

ostavi komentar

Nema komentara.

Ostavi komentar

antiRobotImage

Najčitanije